14-02-13

Man's Castle 1933

 

*

Man's Castle  1933.jpg

*

Verenigde Staten
Drama / Romantiek

75 minuten


geregisseerd door Frank Borzage
met Spencer Tracy, Loretta Young en Marjorie Rambeau

Amerika verkeert eind jaren '20 in een economische recessie. De dakloze Trina lijdt honger en wordt door Bill meegenomen. Bill laat haar zijn kraakpand zien, waar zij kan leven. Het duurt niet lang, voordat Bill verliefd wordt op Trina. Zij maakt een kasteel van hun verblijf, maar Bill is een bluffer, tactloos en onevenwichtig. Wanneer Trina hem vertelt, dat ze zwanger is, wil Bill zo spoedig mogelijk met een vrachttrein vertrekken, terwijl hij Trina met wat geld wil achter laten. Samen met Bragg, die eveneens in het kraakpand woont en die ook een oogje op Trina heeft, berooft Bill een speelgoedwinkel, waarbij Bragg door de politie wordt gedood.


*

24-01-13

Adam's Rib 1949

 

*

Adam's Rib 1949.jpg

*

Verenigde Staten
Komedie

101 minuten


geregisseerd door George Cukor
met Spencer Tracy, Katharine Hepburn en Judy Holliday

Adam wordt gevraagd om als aanklager op te treden in een zaak van een vrouw die op haar overspelige man heeft geschoten. Aan het ontbijt had hij reeds een discussie met zijn vrouw over deze zaak, en als ze hoort dat hij de vrouw wil veroordelen neemt zij uit feministisch oogpunt de verdediging op zich. Ze proberen hun verschil van mening binnen de rechtszaal te houden, maar dit is erg lastig.


*

Pat and Mike 1952

 

*

PAT AND MIKE  (1952).jpg

*

Verenigde Staten
Komedie / Romantiek

95 minuten


geregisseerd door George Cukor
met Spencer Tracy, Katharine Hepburn en Aldo Ray

Pat Pemberton is de vrouwelijke kampioen in golf, tennis en elke andere sport die ze doet. Mike Conovan heeft vertrouwen in haar en besluit haar manager te worden en organiseert allerlei sportevenementen. Dan heeft ze Mike nodig voor een groot probleem.


*

Without Love 1945

 

*

Without love 1945.jpg

*

Verenigde Staten
Drama / Romantiek

111 minuten


geregisseerd door Harold S. Bucquet
met Spencer Tracy, Katharine Hepburn en Lucille Ball

Washington ten tijde van WOII. Wetenschapper Pat Jamieson en zijn assistente Jamie Rowan beginnen een liefdeloos huwelijk. Maar door alle problemen gaan de twee meer voor elkaar voelen.


*

26-12-12

Riffraff 1936

 

*

Riffraff 1936 a.jpg

*

Verenigde Staten
Misdaad / Drama

89 minuten


geregisseerd door J. Walter Ruben
met Jean Harlow, Spencer Tracy en Una Merkel

Visser Dutch trouwt met Hattie, maar als hij ontslagen wordt, steelt Hattie geld voor hem. Hierdoor komt ze in de gevangenis terecht. Dutch heeft ondertussen nieuw werk gevonden en belooft Hattie dat hij op haar zal wachten.


*

14-12-12

The Sea of Grass 1947

 

*

The Sea of Grass 1947.jpg

*

Verenigde Staten
Drama / Western

131 minuten


geregisseerd door Elia Kazan
met Spencer Tracy, Katharine Hepburn en Melvyn Douglas

Brewton heeft een enorm hoeveelheid vee en land en trouwt met Lutie, waarmee hij dochter Sara op de wereld brengt. Op een dag vertrekt Lutie naar Denver waar zij met advocaat Chamberlain een kind krijgt. Hierna groeien de twee mensen uit elkaar, maar als Chamberlain omkomt, regelt Sara een laatste ontmoeting tussen Brewton en Lutie.


*

13-12-12

The Mountain 1956

 

*

The Mountain (1956).jpg

*

Verenigde Staten
Drama

105 minuten


geregisseerd door Edward Dmytryk
met Spencer Tracy, Robert Wagner en Claire Trevor

Een vliegtuig vol post stort in de Franse Alpen neer. Meteen komt er een reddingsactie op gang om de post veilig te stellen. De jonge Christopher Teller ruikt geld om zijn dorp te kunnen ontvluchten en om een nieuw leven te beginnen en meldt zich aan bij de reddingsploeg. Hij wordt echter niet toegelaten, hoewel zijn broer Zachary, die tevens leiding geeft aan de ploeg, moeite voor hem doet. Na diverse tegenslagen geeft de reddingsploeg het op, maar Christopher doet op een nacht toch een poging om het wrak te bereiken omdat hij heeft vernomen dat er zich goud aan boord van het vliegtuig bevond. Zachary besluit zijn broer de weg te wijzen, hoewel hij zich bewust is van de gevaren die op de loer liggen


*

12-12-12

How the West Was Won 1962

 

*

How the West Was Won 1962.jpg

*

Verenigde Staten
Western / Oorlog

162 minuten


geregisseerd door John Ford, Henry Hathaway en George Marshall
met Lee J. Cobb, Henry Fonda en James Stewart

De film vertelt de geschiedenis van de uitbreiding van de Verenigde Staten richting het westen, verteld vanuit het perspectief van één van de pioniersfamilies. Zebulon Prescott neemt in het begin van de 19e eeuw zijn familie mee uit New York. Zijn kinderen en kleinkinderen bereiken uiteindelijk na jaren van oorlog en andere ellende de Westkust.


*

11-12-12

It's a Mad Mad Mad Mad World 1963

 

*

It's a Mad Mad Mad Mad World (1963).jpg

*

Verenigde Staten
Komedie / Familie

188 minuten / 154 minuten (dvd)


geregisseerd door Stanley Kramer
met Spencer Tracy, Milton Berle en Buddy Hackett

Een film over een stel mensen dat er toevallig achter komt waar de grote buit van een overval begraven ligt. Vervolgens begint een hilarische race tegen de klok, om maar als eerste bij de 'grote W' te komen en te gaan schatgraven.


*

Judgment at Nuremberg 1961

 

*

Judgment at Nuremberg (1961).jpg

*

Verenigde Staten
Drama / Oorlog

186 minuten


geregisseerd door Stanley Kramer
met Spencer Tracy, Burt Lancaster en Richard Widmark

Neurenberg, Duitsland 1947. Rechter Dan Haywood (Spencer Tracey) arriveert in een vrijwel platgebombardeerde stad om leiding te geven aan een tribunaal om de Duitsers, die tijdens het nazi-regime een vooraanstaande taak hadden, te veroordelen. In een eerder proces waren alle kopstukken van de partij, en militaire gezaghebbers al veroordeeld. De strijd wordt aangegaan tegen 4 rechters die destijds belangwekkende functies hadden. Maar de Duitse advocaat, die zijn collega's gaat verdedigen, probeert het onderste uit de kan te halen.


*

10-12-12

Inherit the Wind 1960

 

*

Inherit the Wind (1960).jpg

*

Verenigde Staten
Drama / Romantiek

128 minuten


geregisseerd door Stanley Kramer
met Spencer Tracy, Gene Kelly en Fredric March

Leraar B.T. Cates wordt gearresteerd wegens het lesgeven in de theorieën van Darwin. De beroemde advocaat Henry Drummond verdedigt hem, en de fundamentalistische politicus Matthew Brady klaagt hem aan. Gebaseerd op de waargebeurde "Scopes monkey"-rechtszaak uit 1925.


*

The Old Man and the Sea 1958

 

*

The Old Man and the Sea (1958).jpg

*

Verenigde Staten
Avontuur / Drama

86 minuten


geregisseerd door John Sturges
met Spencer Tracy, Felipe Pazos en Harry Bellaver

Een oude Cubaanse visser, Santiago, die bijna zijn hele leven alleen heeft doorgebracht, vaart uit om zichzelf te vinden en om weer eens wat te vangen, nadat hij zijn enige vriend, een jong Cubaans jongetje, heeft verloren. Het vissen ging hem de laatste maanden niet goed af: hij staat al meer dan tachtig dagen droog. Tijdens deze nieuwe tocht echter vangt hij een hele grote vis. Maar deze vis wordt echter, voordat Santiago hem kan binnenhalen, weggeroofd door een stel haaien. Santiago moet vervolgens een groots duel op leven en dood leveren met de haaien...


*

09-12-12

Desk Set 1957

 

*

Desk Set (1957)  ( moet nog ).jpg

*

Verenigde Staten
Komedie

103 minuten


geregisseerd door Walter Lang
met Spencer Tracy, Katharine Hepburn en Gig Young

Richard Summer (Tracy) en Bunny Watson (Hepburn) werken op dezelfde afdeling. Hun opvattingen over de manier van werken verschillen heel erg van elkaar. Ondanks hun meningsverschillen worden ze verliefd op elkaar.


*

Bad Day at Black Rock 1955

 

*

Bad Day at Black Rock (1955).jpg

*

Verenigde Staten
Western / Thriller

81 minuten


geregisseerd door John Sturges
met Spencer Tracy, Robert Ryan en Anne Francis

Het is 1945. De Tweede Wereldoorlog is een aantal weken voorbij en de éénarmige oorlogsveteraan John J. Macreedy arriveert per trein in het kleine dorp Black Rock. Macreedy is op zoek naar de Japanner Komoko, die een kleine ranch moet hebben in Adobe Flat, het berggebied in de buurt van Black Rock. Nog voor de bewoners van Black Rock, die sterk onder de invloed staan van de racistische rancher Reno Smith, weten dat hij een 'Jappenvriend' is, verklaren ze Macreedy persona non grata en wordt hij vijandig bejegend. Wat hebben de dorpelingen te verbergen?


*

08-12-12

The Last Hurrah 1958

 

*

The Last Hurrah (1958).jpg

*

Verenigde Staten
Drama

121 minuten


geregisseerd door John Ford
met Spencer Tracy, Jeffrey Hunter en Dianne Foster

Frank Skeffington is Burgemeester van een stad in het oosten van de V.S. Hij is eerlijk en maakt geen dealtjes ten koste van zijn burgers. Helaas heeft hij weinig politieke steun. Skeffington heeft geld nodig van de machtige bankier Norman Cass, maar die weigert. Als wraak stelt Skeffington de minder begaafde zoon van Cass aan als brandweer-commandant. Cass is nu doodsbang dat zijn zoon de familie zal beschamen.


*

Men of Boys Town 1941

 

*

Men of Boys Town (1941).jpg

*

Verenigde Staten
Drama

106 minuten


geregisseerd door Norman Taurog
met Spencer Tracy, Mickey Rooney en Bobs Watson

Veel geld ging zitten in de nieuwe vleugels van Boys town, en nog is er ruimtegebrek. Een jongen die in het ziekenhuis komt na een gevecht met een mishandelende bewaker in een andere inrichting, wordt opgenomen in het tehuis. De beschermeling van Father Flanagan krijgt een thuis en wil de hardhandige inrichting aanpakken.


*

07-12-12

Guess Who's Coming To Dinner 1967

 

*

Guess Who's Coming to Dinner 1967.jpg

*

Verenigde Staten
Komedie / Drama

108 minuten


geregisseerd door Stanley Kramer
met Spencer Tracy, Sidney Poitier en Katharine Hepburn

De dochter van Matt (Tracy) en Christina (Hepburn) komt thuis met haar nieuwe verloofde, een gerespecteerde zwarte dokter. Aangezien beide ouders een beetje moeite hebben met de keuze, zit er niets anders op, dan ze maar eens uit te nodigen om te komen eten.


*

Broken Lance 1954

 

*

Broken Lance 1954.jpg

*

Verenigde Staten
Western

96 minuten


geregisseerd door Edward Dmytryk
met Spencer Tracy, Richard Widmark en Robert Wagner

De dominante veeboer Matt Devereaux wil niet geloven dat de pioniersdagen al lang voorbij zijn en heeft steeds ruzie met de zonen uit zijn eerste huwelijk. Met zijn zoon Joe uit zijn tweede huwelijk kan hij het echter goed vinden en als Joe in de gevangenis terechtkomt, krijgt Matt het erg moeilijk.


*

06-12-12

Father's Little Dividend 1951

 

*

Father's Little Dividend (1951).jpg

*

Verenigde Staten
Komedie / Romantiek

82 minuten


geregisseerd door Vincente Minnelli
met Spencer Tracy, Elizabeth Taylor en Joan Bennett

Stanley Banks (Tracy) wordt zwaar op de proef gesteld omdat hij opa wordt. Hij was al niet zo blij met de bruiloft, maar dit wordt hem allemaal teveel. Bovendien ontstaan er discussies tussen de ouders van de echtgenoot en die van de echtgenote.


*

Father of the Bride 1950

 

*

Father of the Bride 1950.jpg

*

Verenigde Staten
Komedie

92 minuten


geregisseerd door Vincente Minnelli
met Spencer Tracy, Joan Bennet en Elizabeth Taylor

Hij ziet eruit als een wrak maar dat is niet verwonderlijk want hij heeft net de bruiloft van zijn enige dochter mee moeten maken. Ter lering ende vermaak vertelt hij ons van de ramp vanaf het moment dat ze de jongen aankondigde.


*