23-06-13

The Wind 1928

 

*

Dagboek Sien 000355.jpg

*

Verenigde Staten
Drama

95 minuten


geregisseerd door Victor Sjöström
met Lillian Gish, Lars Hanson en Montagu Love

Letty Mason verlaat haar huis in Virginia om bij haar neef Beverly in het oosten van Texas te gaan wonen. Beverly's jaloerse vrouw acht Mason echter totaal niet welkom, en zet haar al snel het huis uit. Niet wetend wat te doen, trouwt ze met de cowboy Lige, maar als zij op haar huwelijksnacht weigert met hem naar bed te gaan, maakt ze hem woedend.


*

25-04-13

The Circus 1928

 

*

The Circus (1928).jpg

*

Verenigde Staten
Komedie

71 minuten


geregisseerd door Charles Chaplin
met Charles Chaplin, Merna Kennedy en Al Ernest Garcia

Een zwerver loopt rond bij een circus, waar de politie hem voor zakkenroller aanziet. Zijn pogingen om aan de agenten te ontkomen blijken zo grappig, dat hij door de eigenaar van het circus een baan aangeboden krijgt als clown. Hier is hij toe bereid, maar hij heeft moeite om op commando grappig te zijn. Dan wordt hij verliefd op de stiefdochter van de eigenaar.


*

23-04-13

The Cameraman 1928

 

*

Dagboek Sien 0004590.jpg

*

Verenigde Staten
Komedie / Romantiek

67 minuten


geregisseerd door Edward Sedgwick
met Buster Keaton, Marceline Day en Harold Goodwin

Luke Shannon is een nogal klunzige man die valt voor een vrouw werkzaam in een nieuwsstudio. Vervolgens besluit hij daar zelf te gaan werken en wel als een cameraman. Dit houdt in dat hij verzeild raakt in allerlei chaotische taferelen. Dan stuit hij per toeval op fantastisch nieuwsmateriaal.


*

26-03-13

Safety Last! 1923

 

*

Safety Last! (1923).jpg

*

Verenigde Staten
Komedie

70 minuten


geregisseerd door Fred C. Newmeyer en Sam Taylor
met Harold Lloyd, Mildred Davis en Bill Strother

Harold tipt zijn baas over een goede publiciteitsstunt: laat iemand tegen het immens hoge gebouw opklimmen. De baas gaat akkoord en Harold regelt 'a human fly'. Door omstandigheden kan deze de stunt echter niet uitvoeren en moet Harold dus zelf de levensgevaarlijke opdracht ondernemen.


*

It's a Gift 1934

 

*

It's a Gift (1934).jpg

*

Verenigde Staten
Komedie

73 minuten


geregisseerd door Norman Z. McLeod
met W.C. Fields, Baby LeRoy en Kathleen Howard

Harold Bissonette is een kruidenier die zo moe wordt van zijn vrouw en kinderen, dat hij op een dag zijn huis en gezinverlaat om zijn lang gekoesterde droom na te streven: eigenaar worden van een sinaasappelplantage.


*

23-03-13

Seven Chances 1925

 

*

Seven Chances (1925).jpg

*

Verenigde Staten
Komedie

56 minuten


geregisseerd door Buster Keaton
met Buster Keaton, T. Roy Barnes en Snitz Edwards

James "Jimmy" Shannon (Buster Keaton) zit met zijn zakenpartner Billy Meekin (T. Roy Barnes) financieel helemaal aan de grond, als een advocaat (Snitz Edwards) opduikt met de papieren over de erfenis van zijn grootvader. De goede man laat aan Jimmy maar liefst 7 miljoen dollar na, echter op één voorwaarde, namelijk dat Jimmy getrouwd moet zijn op zijn 27ste verjaardag vóór 19:00 uur. En zijn verjaardag is.... vandaag!


*

The Navigator 1924

 

*

The Navigator (1924).jpg

*

Verenigde Staten
Komedie

59 minuten


geregisseerd door Donald Crisp en Buster Keaton
met Buster Keaton, Frederick Vroom en Kathryn McGuire

Rollo en Betsy zijn twee verwende rijke mensen. Rollo wil Betsy ten huwelijk vragen en vervolgens op een luxe zeilschip op huwelijksreis naar Honolulu gaan. Betsy weigert echter en Rollo besluit om dan maar alleen op reis te gaan. Hij gaat echter per ongeluk aan boord op het verkeerde schip. Wat Rollo niet weet is dat het schip van de ouders van Betsy is. Betsy is op zoek naar haar vader en gaat ook aan boord. Dan vaart het primitieve schip per ongeluk weg en zijn de twee verwende mensen aan boord zonder dat ze het van elkaar weten.


*

Our Hospitality 1923

 

*

Our Hospitality (1923) web.jpg

*

Verenigde Staten
Komedie

74 minuten


geregisseerd door John G. Blystone en Buster Keaton
met Buster Keaton, Natalie Talmadge en Joe Keaton

New Yorker Willie McKay (Buster Keaton) reist af naar het zuiden om een erfenis te claimen. Daar komt hij als gast bij de familie Canfield terecht en wordt verliefd op de dochter des huizes (Talmadge), zich niet bewust van de slepende vete tussen de Canfields en zijn eigen familie, de McKays. Gelukkig weerhoudt de spreekwoordelijke gastvrijheid van de zuiderlingen de Canfields ervan Willie een kopje kleiner te maken. Zolang hij maar te gast blijft...


*

08-03-13

Sunrise... A Song of Two Humans 1927

 

*

Sunrise A Song of Two Humans (1927).jpg

*

Verenigde Staten
Romantiek / Drama

94 minuten


geregisseerd door F.W. Murnau
met George O'Brien, Janet Gaynor en Margaret Livingston

Een mooi stadsmeisje gaat even uitblazen op het platteland en maakt een eenvoudige jonge boer het hoofd op hol. Probleempje: hij is al getrouwd. Het meisje uit de stad spoort hem aan, zijn vrouw te verdrinken...


*

04-03-13

Sherlock Jr. 1924

 

*

Sherlock Jr 1924 Buster Keaton.jpg

*

Verenigde Staten
Komedie

45 minuten


geregisseerd door Buster Keaton
met Buster Keaton, Kathryn McGuire en Joe Keaton

Een bioscoop-operateur (Buster Keaton), die in zijn vrije tijd 'studeert' voor detective, is verliefd op een jonge vrouw (Kathryn McGuire). Hij probeert haar voor zich te winnen middels chocolaatjes en een verlovingsring. Echter hij is niet de enige die in haar is geïnteresseerd. Wanneer hij een aanzoek wil doen, steelt zijn rivaal de horloge van haar vader (Joe Keaton) en beschuldigt hem van de diefstal. Teleurgesteld keert hij terug naar zijn werk waar hij in slaap valt en droomt dat hij Sherlock Holmes (Jr.) is, proberend het mysterie te ontrafelen.


*

Steamboat Bill, Jr. 1928

 

*

Steamboat Bill, Jr. 1928.jpg

*

Verenigde Staten
Komedie / Romantiek

70 minuten


geregisseerd door Charles Reisner
met Buster Keaton, Tom McGuire en Ernest Torrence

William Canfield Jr. is de zoon van 'Steamboat Bill', de kapitein van een rivierboot. Als de twee elkaar na jaren van elkaar gescheiden te zijn weer terugzien, wordt Canfield Sr. al snel gearresteerd. Zijn zoon is vastbesloten hem vrij te krijgen.


*

17-02-13

City Lights 1931

 

*

Charlie Chaplin in the City Lights - 1931.jpg

*

Verenigde Staten
Komedie / Drama

87 minuten


geregisseerd door Charles Chaplin
met Charles Chaplin, Virginia Cherrill en Florence Lee

Een zwerver wordt verliefd op een mooi blind meisje. Haar familie bevindt zich in financiële problemen. De knipperlicht-vriendschap van de zwerver met een rijke man zorgt er voor dat hij het meisje kan onderhouden


*

The Gold Rush 1925

 

*

The Gold Rush (1925).jpg

 

*

Verenigde Staten
Komedie

95 minuten / 72 minuten (re-release)


geregisseerd door Charles Chaplin
met Charles Chaplin, Mack Swain en Tom Murray

Een eenzame goudzoeker reist af naar Alaska, op zoek naar goud. Hij raakt betrokken bij enkele andere goudzoekers, en wordt verliefd op de mooie Georgia. Hij probeert met zijn charmes haar hart te veroveren.


*

Das wandernde Bild 1920

 

*

Das wandernde Bild (1920).jpg

*

Duitsland
Romantiek

70 minuten / 45 minuten (Gerestaureerde versie)


geregisseerd door Fritz Lang
met Mia May, Hans Marr en Harry Frank

Na de dood van zijn broer Georg verwacht John Vanderheit zijn fortuin te erven. Helaas heeft Georg vlak voor zijn dood een testament op laten maken waarin staat dat hij alles aan zijn vrouw Irmgard nalaat. Irmgard, die niet bereid is iets aan John te geven, slaat op de vlucht en onderneemt een gevaarlijke tocht door de bergen. Daar ontmoet ze een vriendelijke kluizenaar die haar onderdak aanbiedt. John bevindt zich echter vlak achter haar en wanneer Irmgard hem probeert af te ontwijken, veroorzaakt hij in een poging om haar te vermoorden een lawine. Opgesloten in het hutje van de kluizenaar ontdoet de kluizenaar zich van zijn hoed en onthult zo dat hij haar echtgenoot Georg is.


*

12-02-13

The Kid 1921

 

*

The Kid 1921.jpg

*

Verenigde Staten
Drama / Komedie

68 minuten / 50 minuten (re-release van 1971)


geregisseerd door Charles Chaplin
met Charles Chaplin, Edna Purviance en Jackie Coogan

Een man vindt een achtergelaten baby en voedt het op als de zijne. Vijf jaar later is de moeder, die de baby achtergelaten heeft, uitgegroeid tot een opera-ster. Ze hoopt echter door vrijwilligerswerk haar baby terug te vinden.


*

The General 1926

 

*

The General 1926.jpg

*

Verenigde Staten
Komedie

79 minuten (24 fps) / 106 minuten (18 fps)


geregisseerd door Clyde Bruckman en Buster Keaton
met Buster Keaton, Marion Mack en Charles Henry Smith

Johnny Gray (Buster Keaton) houdt in zijn leven van twee dingen: zijn trein ("The General") en zijn Annabelle Lee. Als de burgeroorlog begint wordt hij geweigerd voor het leger, omdat hij meer waarde heeft als machinist. Annabelle denkt dat haar vriendje een lafaard is. Spionnen van de Unie veroveren The General met Annabelle aan boord. Het is nu aan Johnny om zijn beide geliefdes te redden.

*

Wings 1927

 

*

Wings 1927.jpg

*

Verenigde Staten
Drama / Oorlog

144 minuten


geregisseerd door William A. Wellman
met Clara Bow, Charles 'Buddy' Rogers en Richard Arlen

Amerika, 1917. Jack Powell, die werkt aan zijn sportwagen, droomt over piloot worden. Zijn buurmeisje Mary Preston is verliefd op hem, maar hij heeft dat niet in de gaten. Jack is smoorverliefd op de mooie Sylvia Lewis, maar hij ziet niet dat zij alleen oog heeft voor de rijke David Armstrong. Jack en David nemen vervolgens deel aan de Eerste Wereldoorlog. Ze volgen een pilotenopleiding en worden gestationeerd in Frankrijk. Hun rivaliteit verandert gaandeweg in kameraadschap, maar dan meldt Mary zich bij het leger aan om dichter bij Jack te zijn…


*

26-01-13

Alice in Wonderland 1915 Silent Classic

 

*

Alice in wonderland 1915   ...jpg

*

Verenigde Staten
Fantasy

52 minuten


geregisseerd door W.W. Young
met Viola Savoy en Herbert Rice

De moeder van Alice is taarten aan het maken in hun huisje. Alice is moe en valt in slaap. Een 'geest' verlaat haar lichaam en begint een groot wit konijn te volgen. Vervolgens valt ze in een gat en belandt ze in Wonderland; een magische wereld die bevolkt wordt door allerlei vreemde schepsels. Ze beleeft er een bijzonder avontuur.


*

The Headless Horseman 1922 Silent Classic

 

*

The Headless Horseman (1922).jpg

*

Verenigde Staten
Horror / Komedie

68 minuten


geregisseerd door Edward D. Venturini
met Will Rogers, Lois Meredith en Ben Hendricks Jr.

Het plaatsje Sleepy Hollow ontvangt haar nieuwe schoolmeester uit New York, de heer Ichabod Crane. Alvorens hij er aankomt heeft Crane al gehoord over de plaatselijke legende, de rijder zonder hoofd, die op zoek is naar zijn hoofd dat hij verloor tijdens een veldslag. Crane maakt niet echt vrienden met de plaatselijke bewoners, enerzijds vanwege zijn onderwijsmethoden en anderzijds omdat hij de mooie plaatselijke erfgename Katrina Van Tassel achterna zit.


*