13-02-13

Morning Glory 1933

 

*

Morning Glory (1933).jpg

*

Verenigde Staten
Drama

74 minuten


geregisseerd door Lowell Sherman
met Katharine Hepburn, Douglas Fairbanks Jr. en Adolphe Menjou

De actrice Eva Lovelace, die een ster in het New Yorkse toneel probeert te worden, is een erg optimistische kletskous en zit vol met theatrale talenten. Haar blik trekt de vaderlijke acteur, de flirtende productieleider en de ijverige toneelschrijver aan. Is ze geknipt voor het ster zijn ? Zal ze na de korte bloei van de 'ochtendglorie' verschrompelen?


*

27-01-13

The Iron Petticoat 1956

 

*

The Iron Petticoat (1956).jpg

*

Verenigde Staten
Komedie

87 minuten


geregisseerd door Ralph Thomas
met Bob Hope, Katharine Hepburn en Noelle Middleton

Officier Vinka Kovelenko is overgeplaatst vanuit Rusland, maar niet om politieke redenen. Ze is overgeplaatst omdat ze zich gediscrimineerd voelde als vrouw zijnde. Officier Chuck Lockwood krijgt de opdracht haar de mooie kanten van het kapitalisme te laten zien, terwijl zij hem probeert te overtuigen van de van de goede kanten van het communisme.


*

The Lion in Winter 1968

 

*

The Lion in Winter (1968).jpg

*

Verenigd Koninkrijk
Drama

134 minuten


geregisseerd door Anthony Harvey
met Peter O'Toole, Katharine Hepburn en Anthony Hopkins

Kerst 1183. De op leeftijd rakende Engelse koning Henry II regelt een bijeenkomst om zijn opvolger te benoemen. De volgende mensen komen bij elkaar: zijn intrigerende maar gevangen genomen vrouw, koningin Eleanor van Aquitaine; zijn maîtresse, prinses Alais, met wie hij wil trouwen; zijn drie zonen (Richard, Geoffrey en John), van wie allen troonopvolger willen worden; en de jonge maar sluwe koning Philip, Alais' broer. Met het lot van Henry's imperium op het spel, probeert iedereen op zijn of haar manier aan de macht te komen.


*

24-01-13

Adam's Rib 1949

 

*

Adam's Rib 1949.jpg

*

Verenigde Staten
Komedie

101 minuten


geregisseerd door George Cukor
met Spencer Tracy, Katharine Hepburn en Judy Holliday

Adam wordt gevraagd om als aanklager op te treden in een zaak van een vrouw die op haar overspelige man heeft geschoten. Aan het ontbijt had hij reeds een discussie met zijn vrouw over deze zaak, en als ze hoort dat hij de vrouw wil veroordelen neemt zij uit feministisch oogpunt de verdediging op zich. Ze proberen hun verschil van mening binnen de rechtszaal te houden, maar dit is erg lastig.


*

Pat and Mike 1952

 

*

PAT AND MIKE  (1952).jpg

*

Verenigde Staten
Komedie / Romantiek

95 minuten


geregisseerd door George Cukor
met Spencer Tracy, Katharine Hepburn en Aldo Ray

Pat Pemberton is de vrouwelijke kampioen in golf, tennis en elke andere sport die ze doet. Mike Conovan heeft vertrouwen in haar en besluit haar manager te worden en organiseert allerlei sportevenementen. Dan heeft ze Mike nodig voor een groot probleem.


*

Without Love 1945

 

*

Without love 1945.jpg

*

Verenigde Staten
Drama / Romantiek

111 minuten


geregisseerd door Harold S. Bucquet
met Spencer Tracy, Katharine Hepburn en Lucille Ball

Washington ten tijde van WOII. Wetenschapper Pat Jamieson en zijn assistente Jamie Rowan beginnen een liefdeloos huwelijk. Maar door alle problemen gaan de twee meer voor elkaar voelen.


*

22-01-13

Little Women 1933

 

*

Little Women (1933) moet nog.jpg

*

Verenigde Staten
Drama

117 minuten


geregisseerd door George Cukor
met Katharine Hepburn, Joan Bennett en Jean Parker

Josephine March en haar drie zusters Margaret, Amy en Beth wonen samen met hun moeder terwijl hun vader in de Amerikaanse burgeroorlog vecht. Het levendige viertal zijn heel gelukkig en erg intiem onder elkaar. Tijdens een feest valt Laurie Laurence op Jo, en zijn huisonderwijzer John Brook heeft een oogje op Margaret. Margaret trouwt met Brook maar Jo wijst Laurie's huwelijksaanzoek van de hand en gaat naar New York voor nieuwe avonturen.


*

21-01-13

Song of Love 1947

 

*

Schumann's Song of Love (1947).jpg

*

Verenigde Staten
Drama / Romantiek

115 minuten


geregisseerd door Clarence Brown
met Katharine Hepburn, Paul Henreid en Robert Walker

Biopic over de componisten Clara en Robert Schumann (Katharine Hepburn en Paul Henreid) en hun vriend Johannes Brahms (Robert Walker).


*

29-12-12

Sylvia Scarlett 1935

 

*

Sylvia Scarlett 1935.jpg

*

Verenigde Staten
Komedie

95 minuten


geregisseerd door George Cukor
met Katharine Hepburn, Edmund Gwenn en Cary Grant

De moeder van Sylvia Scarlett (Katharine Hepburn) gaat dood. Haar vader Henry (Edmund Gwenn) zegt tegen haar dat hij geld uit de kas van zijn baas gestolen heeft om zijn gokschulden te betalen. Hij moet nu vluchten zodat hij niet in de gevangenis belandt. Sylvia besluit samen met hem te vluchten. Om geen aandacht te trekken vermomt ze zichzelf in een jongen en laat zichzelf Sylvester noemen.


*

Bringing Up Baby 1938

 

*

Bringing Up Baby 1938..jpg

*

Verenigde Staten
Komedie / Romantiek

102 minuten


geregisseerd door Howard Hawks
met Cary Grant, Katharine Hepburn en Charles Ruggles

David werkt voor een museum en staat op het punt te trouwen. Het museum maakt kans een miljoen dollar van een excentrieke dame te krijgen. Wanneer hij haar advocaat wil spreken, loopt hij haar nicht tegen het lijf. Zij sloopt zijn auto, bril, hoed en pak en staat de ontmoeting met de advocaat in de weg. En of dat nog niet genoeg is, loopt zij ook nog met een luipaard die naar de naam Baby luistert.


*

14-12-12

The Philadelphia Story 1940

 

*

The Philadelphia Story (1940).jpg

*

Verenigde Staten
Komedie / Romantiek

112 minuten


geregisseerd door George Cukor
met Cary Grant, Katharine Hepburn en James Stewart

Na haar playboy-echtgenoot C.K. Dexter Haven vlak na hun huwelijk de deur gewezen te hebben staat Tracy Lord twee jaar later op het punt te hertrouwen met de respectabele George Kittredge. Op dat moment verschijnt Dexter weer ten tonele, samen met de tabloid-reporter Macaulay Conner.


*

The Sea of Grass 1947

 

*

The Sea of Grass 1947.jpg

*

Verenigde Staten
Drama / Western

131 minuten


geregisseerd door Elia Kazan
met Spencer Tracy, Katharine Hepburn en Melvyn Douglas

Brewton heeft een enorm hoeveelheid vee en land en trouwt met Lutie, waarmee hij dochter Sara op de wereld brengt. Op een dag vertrekt Lutie naar Denver waar zij met advocaat Chamberlain een kind krijgt. Hierna groeien de twee mensen uit elkaar, maar als Chamberlain omkomt, regelt Sara een laatste ontmoeting tussen Brewton en Lutie.


*

09-12-12

Desk Set 1957

 

*

Desk Set (1957)  ( moet nog ).jpg

*

Verenigde Staten
Komedie

103 minuten


geregisseerd door Walter Lang
met Spencer Tracy, Katharine Hepburn en Gig Young

Richard Summer (Tracy) en Bunny Watson (Hepburn) werken op dezelfde afdeling. Hun opvattingen over de manier van werken verschillen heel erg van elkaar. Ondanks hun meningsverschillen worden ze verliefd op elkaar.


*

07-12-12

Guess Who's Coming To Dinner 1967

 

*

Guess Who's Coming to Dinner 1967.jpg

*

Verenigde Staten
Komedie / Drama

108 minuten


geregisseerd door Stanley Kramer
met Spencer Tracy, Sidney Poitier en Katharine Hepburn

De dochter van Matt (Tracy) en Christina (Hepburn) komt thuis met haar nieuwe verloofde, een gerespecteerde zwarte dokter. Aangezien beide ouders een beetje moeite hebben met de keuze, zit er niets anders op, dan ze maar eens uit te nodigen om te komen eten.


*

04-12-12

Keeper of the Flame 1942

 

*

Keeper of the Flame 1942.jpg

*

Verenigde Staten
Drama

100 minuten


geregisseerd door George Cukor
met Spencer Tracy, Katharine Hepburn en Richard Whorf

Journalist Steven O'Malley schrijft een biografie over een nationale held die door een auto-ongeluk op de brug om het leven kwam. De weduwe Christine helpt de journalist en Steven komt erachter dat zij hem kon waarschuwen voor die brug maar dat ze dat niet deed...


*

03-12-12

Woman of the Year 1942

 

*

Woman of the Year (1942).jpg

*

Verenigde Staten
Komedie / Romantiek

114 minuten


geregisseerd door George Stevens
met Spencer Tracy, Katharine Hepburn en Fay Bainter

Tess en Sam werken bij dezelfde krant en mogen elkaar de eerste keer niet echt. Maar uiteindelijk worden ze verliefd op elkaar en trouwen. Maar Tess is erg in de weer met haar werk en haar feministische titel die ze in ontvangst mag gaan nemen. Ze vergeet helemaal om een echte vrouw te zijn, waardoor Sam zich niets meer van haar aantrek


*

22-11-12

Holiday 1938

 

*

Holiday (1938).jpg

*

Verenigde Staten
Komedie

95 minuten


geregisseerd door George Cukor
met Cary Grant, Katharine Hepburn en Doris Nolan

Charmante, zorgeloze Johnny Case (Cary Grant) verlooft zich met de mooie, mondaine Julia Seton (Doris Nolan). Johnny weet dan nog niet wat hem te wachten staat. Haar welgestelde vader legt beslag op iedere minuut van hun leven, maar Case wil een andere weg bewandelen. Hij laat een oogje vallen op Julia's vrolijke zuster Linda (Katharine Hepburn). Wat zal Johnny doen? Trouwt hij Julia voor geld of maakt hij dat ie weg komt.


*