25-12-12

It's a Wonderful Life 1946

 

*

It's a Wonderful Life (1946)  moet nog.jpg

*

Verenigde Staten
Drama / Romantiek

130 minuten


geregisseerd door Frank Capra
met James Stewart, Donna Reed en Lionel Barrymore

George Bailey, een inwoner van het kleine stadje Bedford Falls, wil de wereld zien en grootse dingen doen. Omstandigheden en zijn eigen karakter dwingen hem echter in zijn geboortestadje te blijven om er een volgens hem, saai leven te leiden. Hij trouwt met zijn jeugdliefde Mary, krijgt kinderen en tracht als bankier op een sociaal bewogen manier het leven in Bedford Falls voor iedereen een beetje aangenamer te maken. Wanneer de zaken slecht beginnen te gaan en het leven hem niets meer te bieden heeft, wil George er een einde aan maken. Zijn engelbewaarder Clarence denkt daar echter anders over en toont hem wat er van Bedford Falls zou zijn geworden zonder zijn inzet...


*

17-12-12

Pot o' Gold 1941

 

*

Pot o' Gold (1941).jpg

*

Verenigde Staten
Komedie

86 minuten


geregisseerd door George Marshall
met James Stewart, Paulette Goddard en Horace Heidt

Hij werkt in een muziekwinkel en wil niet bij zijn oom gaan werken, die sponser is van een radioprogramma en het voorzien heeft op het huis van zijn overbuurvrouw, die een luidruchtige band laat oefenen. Hij zou de band graag een kans geven, vooral omdat de buurvrouw een mooie dochter heeft, maar hij heeft zelf ook geen geld.


*

14-12-12

The Philadelphia Story 1940

 

*

The Philadelphia Story (1940).jpg

*

Verenigde Staten
Komedie / Romantiek

112 minuten


geregisseerd door George Cukor
met Cary Grant, Katharine Hepburn en James Stewart

Na haar playboy-echtgenoot C.K. Dexter Haven vlak na hun huwelijk de deur gewezen te hebben staat Tracy Lord twee jaar later op het punt te hertrouwen met de respectabele George Kittredge. Op dat moment verschijnt Dexter weer ten tonele, samen met de tabloid-reporter Macaulay Conner.


*

25-11-12

Dear Brigitte 1965

 

*

Dear Brigitte 1965.jpg

*

Verenigde Staten
Komedie

100 minuten


geregisseerd door Henry Koster
met James Stewart, Fabian en Glynis Johns

Professor Leaf, een verwarde dichter met een vooroordeel tegenover de wetenschap, wordt gedwongen om te geloven dat zijn zoon een wiskunde wonderkind is met speciale artistieke talenten.


*

13-11-12

The Naked Spur 1953

 

*

The Naked Spur (1953).jpg

*

Verenigde Staten
Western

91 minuten


geregisseerd door Anthony Mann
met James Stewart, Janet Leigh en Robert Ryan

De verbitterde premiejager Howard Kemp reist naar de Rockies in Abilene, Kansas, om de moordenaar Ben Vandergroat te vinden. Voor Vandergroat is een beloning van $ 5.000 uitgeloofd. Met dit geld hoopt Kemp zijn ranch terug te kunnen kopen, die zijn verloofde heeft verkocht, toen hij in het leger moest dienen. Onderweg sluiten zich bij Kemp de oneervol uit het leger ontslagen kapitein Roy Anderson en de oude goudzoeker Jesse Tate aan. Wanneer Vandergroat met zijn vriendin Lina Patch gevonden wordt, vernemen Anderson en Tate over de uitgeloofde beloning en sindsdien zijn er spanningen binnen de groep. Op de terugreis probeert Vandergroat Kemp, Tate en Anderson tegen elkaar uit te spelen.


*

Destry Rides Again 1939

 

*

Destry Rides Again 1939.jpg

*

Verenigde Staten
Western / Komedie

94 minuten


geregisseerd door George Marshall
met Marlene Dietrich, James Stewart en Mischa Auer

De activiteit van het stadje concentreert zich in de saloon. Na een poker spel, waarmee een hele lap grond verspeeld wordt, wordt de sheriff vermoord. De beroemde Destry wordt erbij gehaald om met tinnen ster maar zonder wapens de dader op te knopen. De salooneigenares Frenchy laat zelfs hem niet ongeroerd.


*

Come Live with Me 1941

 

*

Come Live with Me 1941.jpg

*

Verenigde Staten
Romantiek / Komedie

86 minuten


geregisseerd door Clarence Brown
met James Stewart, Hedy Lamarr en Ian Hunter

De aantrekkelijke en welgestelde Australische Johnny Jones verblijft illegaal in de Verenigde Staten en moet het land verlaten. Johhny is echter verliefd geworden op de getrouwde uitgever Barton Kendrick. Ze hoopt snel een verblijfsvergunning te krijgen door een platonisch huwelijk aan te gaan met de idealistische, maar berooide schrijver Bill Smith. Bill heeft echter zijn eigen plannen met Johnny.


*

12-11-12

The Shop around the Corner 1940

 

*

The Shop around the Corner 1940.jpg

*

Verenigde Staten
Komedie / Romantiek

99 minuten


geregisseerd door Ernst Lubitsch
met James Stewart, Margaret Sullavan en Frank Morgan

Boedapest in de jaren dertig. Alfred Kralik werkt in de lederwarenhandel van mijnheer Matuschek. Hij wordt door zijn baas erg gewaardeerd en is de enige in de winkel die af en toe zijn eigen mening mag verkondigen. Maar met de nieuwe collega, de zelfbewuste Klara Novak, heeft Alfred het behoorlijk moeilijk. Wanneer zijn baas hem ervan verdenkt iets met zijn vrouw te hebben, raakt hij zijn werk kwijt. Tot nu toe vond Alfred nog wat troost bij zijn anonieme pennevriendin, maar nu durft hij niet meer naar hun eerste afspraakje toe.


*

Airport '77 - 1977

 

*

Airport '77 -1977.jpg

*

Verenigde Staten
Drama / Actie

114 minuten


geregisseerd door Jerry Jameson
met Jack Lemmon, Christopher Lee en Brenda Vaccaro

Philips Stevens vliegt met een groep VIP's naar de grote opening van zijn kunstcollectie, als een groep kapers gas inzetten om de overige passagiers verdoven. Bedoeling van het drietal is om de kostbare kunstschatten aan boord te stelen, maar het hele plan valt in duigen als de 747 neerstort in de 'Bermuda driehoek'. Het vliegtuig stort in zee en zinkt snel naar de bodem van de oceaan; de passagiers hebben de klap op het water echter wel overleefd. Op het vasteland wordt een immense reddingsoperatie gestart om het vliegtuig (zonder het in tweeën te laten breken) naar de oppervlakte te brengen.


*

Fools' Parade 1971

 

*

Fools' Parade 1971.jpg

*

Verenigde Staten
Drama

98 minuten


geregisseerd door Andrew V. McLaglen
met James Stewart, George Kennedy en Anne Baxter

Drie gevangenen komen na lange tijd weer vrij. Mattie heeft in veertig jaar 25.000 dollar gespaard en wil samen met twee makkers een winkel beginnen. Het feit dat ze midden in de crisisjaren over zo'n kapitaal beschikken is een doorn in het oog van Uncle Dog Council, de hoofdbewaker van de gevangenis en een toonbeeld van hypocrisie. Hij laat het er dan ook niet bij zitten en wil de drie uitschakelen.


*

11-11-12

The Cheyenne Social Club 1970

 

*

The Cheyenne Social Club 1970.jpg

*

Verenigde Staten
Komedie / Western

103 minuten


geregisseerd door Gene Kelly
met James Stewart, Henry Fonda en Shirley Jones

Man erft een bordeel, na een tocht van een jaar komt hij samen met zijn vriend aan bij het bordeel. Nadat hij de tent gezien heeft doe hij niets liever dan de boel te sluiten. Maar de toekomst van de dames baart hem zorgen. Man besluit toch het bordeel aan de dames over te doen en gaat zelf weer koeien hoeden.


*

The Rare Breed 1966

 

*

The Rare Breed 1966.jpg

*

Verenigde Staten
Western / Romantiek

97 minuten


geregisseerd door Andrew V. McLaglen
met James Stewart, Maureen O'Hara en Brian Keith

Weduwe Martha (O'Hara) huurt Sam (Stewart) in om een Engelse fokstier vanuit St. Louis naar haar ranch in Texas te helpen vervoeren. De reis zit vol gevaren: met name veebaron Alexander (Keith) ligt dwars.


*

Cheyenne Autumn 1964

 

*

Cheyenne Autumn 1964.jpg

*

Verenigde Staten
Western

165 minuten


geregisseerd door John Ford
met Richard Widmark, Carroll Baker en Karl Malden

Een groep trotse Cheyennes leeft onder erbarmelijke omstandigheden in een dor reservaat in Oklahoma. De stam besluit terug te keren naar hun oorspronkelijke jachtgebieden in de Rocky Mountains. De Amerikaanse president beveelt een cavalerie-afdeling de indianen op afstand te escorteren, want hij twijfelt tussen zijn humanitaire idealen en angst dat de eens beruchte Cheyennes opnieuw een oorlog zullen beginnen. Het wordt een helse tocht door de bergen, waarin het barre klimaat zijn tol eist van de groep.


*

10-11-12

Take Her, She's Mine 1963

 

*

Take Her, She's Mine 1963.jpg

*

Verenigde Staten
Komedie

98 minuten


geregisseerd door Henry Koster
met James Stewart, Sandra Dee en Audrey Meadows

Frank Michaelson's dochter Mollie gaat naar een college, waar Frank erg bezorgd om is. Hij volgt haar om haar er op te wijzen dat ze niet goed bezig is, van haar school tot in Europa. Wat nog erger is het feit dat Franks zich moet verantwoorden voor zijn actie's bij de leden van het schoolbestuur en moet oppassen dat hij daar zijn baan niet kwijt raakt.


*

Mr. Hobbs Takes a Vacation 1962

 

*

Mr. Hobbs Takes a Vacation 1962.jpg

*

Verenigde Staten
Komedie

116 minuten


geregisseerd door Henry Koster
met James Stewart, Maureen O'Hara en Fabian

Roger Hobbs (Stewart) en zijn vrouw Peggy (O'Hara) gaan op vakantie naar een zomerhuisje aan de kust, zodat ze weer eens samen kunnen zijn met hun kinderen. Maar het loopt allemaal anders dan ze gehoopt hadden.


*

The Man Who Shot Liberty Valance 1962

 

*

The Man Who Shot Liberty Valance 1962.jpg

*

Verenigde Staten
Western / Drama

123 minuten


geregisseerd door John Ford
met John Wayne, James Stewart en Lee Marvin

Senator Ransom Stoddard keert terug naar het stadje Shinbone in het Wilde Westen om de begrafenis van een oude vriend bij te wonen. Tegen een journalist, die zich afvraagt wat de senator hier doet, vertelt hij hoe hij zijn carrière begon als 'The Man Who Shot Liberty Valance'.


*

09-11-12

Two Rode Together 1961

 

*

Two Rode Together 1961.jpg

*

Verenigde Staten
Western

109 minuten


geregisseerd door John Ford
met James Stewart, Richard Widmark en Shirley Jones

Het Leger van de V.S. staat onder druk om blanke gevangenen uit handen van de Comanches te redden. De cynische en corrupte Guthrie McCabe wordt overgehaald door een luitenant om de onderhandelingen met de Comanches bij te wonen.


*

The FBI Story 1959

 

*

The FBI Story 1959.jpg

*

Verenigde Staten
Misdaad / Drama

149 minuten


geregisseerd door Mervyn LeRoy
met James Stewart, Vera Miles en Murray Hamilton

Het verhaal van de FBI dat door de ogen van één van zijn agenten verteld wordt. Gedurende zijn carrière investigeert hij gangsters, zwendelaars, de Klu Klux Klan, nazi-agenten en spionnen.


*

Anatomy of a Murder 1959

 

*

Anatomy of a Murder 1959.jpg

*

Verenigde Staten
Drama / Mystery

160 minuten


geregisseerd door Otto Preminger
met James Stewart, Lee Remick en Ben Gazzara

De vrouw van een leger-luitenant wordt bruut verkracht. Wraak laat niet lang op zich wachten, want de luitenant vermoordt de dader. Maar, was het moord met voorbedachte rade, doodslag of kan er zelfs sprake zijn geweest van tijdelijke ontoerekeningsvatbaarheid?


*

08-11-12

Bell Book and Candle 1958

 

*

Bell Book and Candle 1958  ( moet nog Stewart ).2.jpg

*

Verenigde Staten
Fantasy / Romantiek

106 minuten


geregisseerd door Richard Quine
met James Stewart, Kim Novak en Jack Lemmon

Shepherd Henderson ontmoet Gillian Holroyd, de meest verleidelijke tovenares van Greenwich Village. Ze is machtig, een beetje verveeld en ze weet dat heksen niet verliefd kunnen worden. Maar ze mogen er wel lol mee hebben... vooral als hun geliefde aan een ander toebehoort. Als Gillian ontdekt dat de knappe nieuwe buurman Shepherd de verloofde is van een oude vijand, spreekt ze een bezwering over hem uit. Maar de spreuk heeft niet alleen het hart van Shepherd sneller doen slaan, het heeft het hare ook ontdooit. En dat had zelfs de gedachtenlezende kat Pyewacket niet kunnen voorzien!


*