15-08-17

The Lives of a Bengal Lancer (1935)

000188.jpg

.

 

Verenigde Staten
Actie / Oorlog
109 minuten

geregisseerd door Henry Hathaway
met Gary Cooper, Franchot Tone en Richard Cromwell

De kolonel van het Britse regiment in India is verbaasd te horen dat zijn troepen worden aangevuld met zijn eigen zoon, die net van de academie komt. Een lansier neemt de jongeman onder zijn hoede en merkt al snel dat het geen brave jongen is.Bron:Moviemeter

 

.

24-07-13

Design for Living 1933

 

*

Dagboek Sien 000390a.jpg

*

Verenigde Staten
Komedie
90 minuten

geregisseerd door Ernst Lubitsch
met Fredric March, Gary Cooper en Miriam Hopkins

Gilda (Hopkins) kan niet kiezen tussen schrijver Tom (March) en schilder George (Cooper). Ze trekt bij ze in in hun Parijse flat, op voorwaarde dat de verhoudingen platonisch blijven. Alles verloopt volgens plan, totdat Tom een opdracht in Londen krijgt.

 

*

Good Sam 1948

 

*

Dagboek Sien 000385.jpg

*

Verenigde Staten
Komedie / Drama
114 minuten

geregisseerd door Leo McCarey
met Gary Cooper, Ann Sheridan en Ray Collins

Sam Clayton heeft een heel groot hart en hij probeert altijd mensen in nood te helpen. Sterker nog, hij wil die mensen zo graag helpen dat hij zelf vaak platzak is en zijn eigen familie niet kan geven wat ze nodig hebben, zoals een huis..

 

*

Vera Cruz 1954

 

*

Dagboek Sien 000382.jpg

*

Verenigde Staten
Avontuur / Western
94 minuten

geregisseerd door Robert Aldrich
met Gary Cooper, Burt Lancaster en Ernest Borgnine

Het is 1866. De voormalige militair uit de Amerikaanse Burgeroorlog Benjamin Trane en de outlaw Joe Erin bieden hun diensten aan aan de hoogste bieders. Beiden reizen naar Mexico en krijgen de opdracht van keizer Maximillian de hertogin Marie Duvarre te escorteren door het gebied van de opstandelingen naar de havenstad Vera Cruz. Wanneer Trane en Erin ontdekken dat de hertogin in haar postkoets een lading goudstukken ter waarde van drie miljoen dollar met zich meeneemt, besluiten ze een plan te verzinnen om deze goudlading te stelen. Trane wil het goud aan de opstandelingen overhandigen, Erin wil de buit echter voor zichzelf behouden.

 

*

Mr. Deeds Goes to Town 1936

 

*

Dagboek Sien 000378b.jpg

*

Verenigde Staten
Komedie / Romantiek
115 minuten

geregisseerd door Frank Capra
met Gary Cooper, Jean Arthur en George Bancroft

Een multimiljonair sterft in een auto-ongeluk in Italië en de advocaten zullen moeten uitzoeken wie de erfgenaam van 20 miljoen is. Ze vinden Longfellow Deeds, de neef van de overledene, in een klein dorp. De man lijkt niet geïnteresseerd in het fortuin en lijkt meer te geven om de kleine dingen in het leven. Ze nemen hem mee naar de grote stad en willen hem overtuigen om hen, net als zijn oom, een volledige volmacht over het fortuin te geven. Er zijn echter meer kapers op de kust en Deeds is niet van plan om zich zonder verdere informatie op dit nieuwe terrein van het grote geld te bewegen.

 

*

09-04-13

They Came to Cordura 1959

 

*

They Came to Cordura 1959.jpg

*

Verenigde Staten
Oorlog / Western

123 minuten


geregisseerd door Robert Rossen
met Gary Cooper, Rita Hayworth en Van Heflin

Na de strijd in 1916 tegen Pancho Villa worden vier mannen voorgedragen voor een onderscheiding. Majoor Thomas Thorn (Gary Cooper) die hen aanbeveelt, is zelf geen held, maar eerder een soort filosoof. Hij wordt teruggeroepen naar Cordura en moet een gevangene meenemen. Deze gevangene is Adelaide Geary (Rita Hayworth), die tijdens de strijd vijanden verborgen heeft. Tijdens de reis blijkt echter de ware aard van de vier helden en kan Thorn laten zien dat hij geen lafaard is.


*

Return to Paradise 1953

 

*

Return to Paradise (1953).jpg

*

 
Verenigde Staten
Drama
100 minuten

geregisseerd door Mark Robson
met Gary Cooper, Barry Jones en Roberta Haynes

Meneer Morgan spoelt aan op een eiland in de Stille Zuidzee. Het eiland wordt geleid door pastoor Corbett, een missionaris die regeert als een religieuze despoot. Morgan blijft op het eiland, ondanks zijn conflicten met Corbett, en krijgt het illegitieme kind Turia bij inboorlinge Maeva. Na diens dood verlaat hij het eiland, maar hij laat ook zijn dochter achter. Kort voor de Tweede Wereldoorlog keert hij terug, en ontdekt dat zijn dochter een verhouding heeft met een Amerikaanse piloot, die neergestort is op het eiland.

*

12-03-13

Distant Drums 1951

 

*

Distant Drums (1951).jpg

*

Verenigde Staten
Actie / Western

101 minuten


geregisseerd door Raoul Walsh
met Gary Cooper, Mari Aldon en Ray Teal

De oostkust van Florida 1840. Een historische operatie, die een einde zal maken aan de oorlog tegen de Seminoles-indianen. Na een lange reis arriveert luitenant Tufts bij Quincy's Island, waar kapitein Wyatt en zijn zoon leven bij de stam van de Creeks. De moeder van het kind, een indiaanse prinses, werd gedood door soldaten. Kapitein Wyatt gaat naar het hoofdkwartier om er zijn manschappen te controleren vooraleer in te schepen, richting vijandelijke rivier. De mannen gaan naar een fort waar blanken gevangen gehouden worden. Onder hen bevind zich Judy en haar dienstmeid Amelia. De gevangenen worden bevrijd maar worden aangevallen door de Seminoles. Wyatt moet zich diep in de jungle terugtrekken. Daar vindt hij Judy. Ze vraagt hem om haar te helpen zich te wreken.


*

24-02-13

Friendly Persuasion 1956

 

*

Friendly Persuasion (1956).jpg

*

Verenigde Staten
Drama

137 minuten


geregisseerd door William Wyler
met Gary Cooper, Dorothy McGuire en Anthony Perkins

Het gaat over een famillie in Indiana in 1862. Hun religie verbiedt streng het geweld en de oorlog. Het is voor hen niet makkelijk om de godsdienstregels in alledaags leven te treffen. Maar wanneer een zuidelijke troep hun gebied passeert zitten ze met een echt probleem. Zullen ze moeten vechten?


*

Man of the West 1958

 

*

Man of the West (1958).jpg

*

Verenigde Staten
Western / Romantiek

100 minuten


geregisseerd door Anthony Mann
met Gary Cooper, Julie London en Lee J. Cobb

Terwijl hij met de trein onderweg is om een lerares aan te trekken, wordt de voormalige outlaw Link Jones betrokken bij een treinoverval door de bende van de oude Dock Tobin. Na de overval blijven Link, de voluptueuze saloon-entertainster Billie Ellis en de onfortuinlijke gokker Sam Beasley in een onherbergzaam gebied achter. Het trio vindt onderweg een verlaten ranch, maar deze ranch blijkt de schuilplaats te zijn van Tobin en zijn bende. Tobin wil Link weer in zijn bende opnemen, maar de andere bendeleden vertrouwen hem niet. Link gaat akkoord om samen met Tobin en zijn bende een bank te overvallen in de hoop in elk geval het leven van Billie en Sam te redden. Onderweg kunnen echter conflicten tussen Link en de bendeleden niet uitblijven.


*

The Hanging Tree 1959

 

*

The Hanging Tree (1959).jpg

*

Verenigde Staten
Western / Drama

106 minuten


geregisseerd door Delmer Daves
met Gary Cooper, Maria Schell en Karl Malden

Dokter Joe Frail redt een lokale crimineel van ophanging in een goudzoekerskamp. Vervolgens neemt hij controle over het leven van de jonge man om zijn geheim te exploiteren.


*

14-02-13

Springfield Rifle 1952

 

*

Springfield Rifle (1952).jpg

*

Verenigde Staten
Oorlog / Western

93 minuten


geregisseerd door André De Toth
met Gary Cooper, David Brian en Lon Chaney Jr.

Majoor Alex 'Lex' Kearney is een officier van de Noordelijken gedurende de Amerikaanse Burgeroorlog. Voor de buitenwereld lijkt het, alsof Lex oneervol uit het leger is ontslagen, maar hij infiltreert in een bende paardendieven van de Zuidelijken in Colorado, teneinde deze bende te kunnen oprollen. Lex vrouw Erin denkt, dat haar man is overgelopen.


*

13-02-13

The Wreck of the Mary Deare 1959

 

*

The Wreck of the Mary Deare (1959).jpg

*

Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Drama / Thriller

105 minuten


geregisseerd door Michael Anderson (I)
met Gary Cooper, Charlton Heston en Michael Redgrave

Als de schipper van een reddingsboot (Heston) het wrak van de Mary Deare wil bergen, blijkt onverwacht de kapitein (Gary Cooper) nog aan boord. Die probeert gedurende de rest van de film te bewijzen dat hij niet schuldig is aan nalatigheid.


*

The Naked Edge 1961

 

*

The Naked Edge (1961).jpg

*

Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Thriller

97 minuten


geregisseerd door Michael Anderson (I)
met Gary Cooper, Deborah Kerr en Eric Portman

De getuigenis van George Radcliffe zorgt ervoor dat Donald Heath de gevangenis in verdwijnt voor moord en de roof van 60000 Pond. Iets later investeert George een grote som geld in een uiteindelijk winstgevend bedrijf. Martha Radcliffe begint te vermoeden dat haar echtgenoot een vals spelletje speelt.


*

02-02-13

The Story of Dr. Wassell 1944

 

*

The Story of Dr. Wassell (1944).jpg

*

Verenigde Staten
Oorlog / Drama

140 minuten


geregisseerd door Cecil B. DeMille
met Gary Cooper, Laraine Day en Signe Hasso

Terwijl de Japanners tijdens WO II zich een weg banen door Oost-Indië is dr. Wassell vastbesloten om samen met een aantal bemanningsleden van de kruiser Marblehead van Java te ontsnappen. Tijdens zijn ontsnapping probeert dr. Wassell het leven te redden van een dozijn gewonde soldaten die achtergebleven waren nadat enkel de gezonde soldaten geëvacueerd werden naar Australië.


*

For Whom the Bell Tolls 1943

 

*

For Whom the Bell Tolls (1943).jpg

*

Verenigde Staten
Avontuur / Oorlog

170 minuten


geregisseerd door Sam Wood
met Gary Cooper, Ingrid Bergman en Akim Tamiroff

De Spaanse Burgeroorlog, 1937. De Amerikaan Robert Jordan krijgt opdracht om een brug op te blazen die door de vijand wordt gebruikt om wapens aan te voeren. Jordan heeft hiervoor de hulp van de guerrilla's nodig, maar hun leider Pablo weigert elke medewerking. Pablo is bang en zwak en wordt niet meer gerespecteerd. Tegenwoordig is het zijn vrouw Pilar die de lakens uitdeelt. Bovendien vindt Pilar Robert Jordan wel sympathiek. Maar Jordan wordt verliefd op het boerenmeisje Maria, die ook aan de zijde van de guerilla's strijdt.


*

Ball of Fire 1941

 

*

Ball of Fire (1941).jpg

*

Verenigde Staten
Komedie / Romantiek

111 minuten


geregisseerd door Howard Hawks
met Gary Cooper, Barbara Stanwyck en Oskar Homolka

Een musichall-zangeres, die tevens de vriendin van een gangster is, wordt door de politie achtervolgd omdat ze tegen haar verliefde moet getuigen. Ze vindt een schuilplaats: een huis waarin acht geleerden (waarvan zeven oud) een encyclopedie moeten samenstellen. De geleerden worden verstoord door haar schoonheid, maar ook door het jargon van de jonge dame...


*

01-02-13

The Pride of the Yankees 1942

 

*

The Pride of the Yankees (1942) moet nog web.jpg

*

Verenigde Staten
Drama

127 minuten


geregisseerd door Sam Wood
met Gary Cooper, Teresa Wright en Babe Ruth

Verhaal over de legendarische honkballer Lou Gehrig. Het verhaal begint met de jonge Lou die er als kind al van droomt een professioneel honkballer te worden. Zijn ouders, immigranten, dwingen hem naar de universiteit te gaan om ingenieur te worden. Daar wordt hij een sterspeler en met de hulp van een journalist komt hij bij de befaamde New York Yankees terecht. Veel beroemde honkballers uit die tijd spelen zichzelf in de film.


*

North West Mounted Police 1940

 

*

North West Mounted Police (1940)  web 1.jpg

*

Verenigde Staten
Actie / Drama

126 minuten


geregisseerd door Cecil B. DeMille
met Gary Cooper, Madeleine Carroll en Paulette Goddard

1885. Texas Ranger Dusty Rivers reist naar Canada om moordenaar Jacques Courbeau op te sporen. Dusty komt terecht in een opstand van Indianen die een eigen stuk grond willen. Hij wordt verliefd op verpleegster April, wiens broer banden heeft met Courbeau.


*

The Westerner 1940

 

*

The Westerner (1940) Gary.jpg

*

Verenigde Staten
Western

100 minuten


geregisseerd door William Wyler
met Gary Cooper, Walter Brennan en Doris Davenport

De rondtrekkende Cole Hardin wordt beschuldigd van het in het bezit hebben van een gestolen paard, die eigendom blijkt te zijn van 'Judge' Roy Bean's assistent Chickenfoot. De aantrekkelijke boerendochter Jane Ellen Mathews verstoort Bean's rechtszitting. Bean veroordeelt desondanks Cole tot de doodstraf. Doordat Cole zich voordoet als vriend van de beroemde actrice Lily Langtree (wie Roy Bean adoreert), weet hij aan de dood te ontsnappen en houdt hij zich vervolgens schuil op het platteland bij de boerenfamilie Mathews. Cole raakt ongewild betrokken bij de strijd tussen de veeboeren, die gesteund worden door Roy Bean, en de agrariërs onder leiding van Caliphet Mathews.


*