26-01-13

Gambling Ship 1933

 

*

Gambling Ship (1933).jpg

*

Verenigde Staten
Drama

72 minuten


geregisseerd door Louis J. Gasnier en Max Marcin
met Cary Grant, Benita Hume en Jack La Rue

Beroepsgokker Ace Corbin heeft genoeg van het riskante leven en trekt zich terug. Hij pakt een trein om aan de andere kant van het land een nieuw leven te beginnen. Aan boord van de trein ontmoet hij Eleanor en ze worden verliefd. Beiden houden echter angstvallig hun verdorven verleden verborgen voor elkaar. Maar de mensen uit hun verleden laten hen niet zomaar gaan.


*

25-01-13

My Favorite Wife 1940

 

*

My Favorite Wife moet nog 1.jpg

*

Verenigde Staten
Komedie / Romantiek

88 minuten


geregisseerd door Garson Kanin
met Cary Grant, Irene Dunne en Randolph Scott

Ellen Arden komt na zeven jaar weer thuis, nadat ze weg was geweest om onderzoeken te doen in de Oceaan en haar schip is verongelukt. Maar haar man Nick die zolang op haar heeft gewacht en ervan uitging dat ze was overleden, is inmiddels hertrouwd. Echter Ellen is zeker van zichzelf om hem terug te winnen.


*

None But the Lonely Heart 1944

 

*

None But the Lonely Heart (1944).jpg

*

Verenigde Staten
Drama

113 minuten


geregisseerd door Clifford Odets
met Cary Grant, Ethel Barrymore en Barry Fitzgerald

Sjacheraar Ernie Mott (Grant) staat aan de vooravond van WO II met één been in het criminele circuit van het armoedige East End in Londen, maar komt tot inkeer als hij verneemt dat zijn moeder (Barrymore) op sterven ligt.


*


29-12-12

Sylvia Scarlett 1935

 

*

Sylvia Scarlett 1935.jpg

*

Verenigde Staten
Komedie

95 minuten


geregisseerd door George Cukor
met Katharine Hepburn, Edmund Gwenn en Cary Grant

De moeder van Sylvia Scarlett (Katharine Hepburn) gaat dood. Haar vader Henry (Edmund Gwenn) zegt tegen haar dat hij geld uit de kas van zijn baas gestolen heeft om zijn gokschulden te betalen. Hij moet nu vluchten zodat hij niet in de gevangenis belandt. Sylvia besluit samen met hem te vluchten. Om geen aandacht te trekken vermomt ze zichzelf in een jongen en laat zichzelf Sylvester noemen.


*

Bringing Up Baby 1938

 

*

Bringing Up Baby 1938..jpg

*

Verenigde Staten
Komedie / Romantiek

102 minuten


geregisseerd door Howard Hawks
met Cary Grant, Katharine Hepburn en Charles Ruggles

David werkt voor een museum en staat op het punt te trouwen. Het museum maakt kans een miljoen dollar van een excentrieke dame te krijgen. Wanneer hij haar advocaat wil spreken, loopt hij haar nicht tegen het lijf. Zij sloopt zijn auto, bril, hoed en pak en staat de ontmoeting met de advocaat in de weg. En of dat nog niet genoeg is, loopt zij ook nog met een luipaard die naar de naam Baby luistert.


*

25-12-12

The Bishop's Wife 1947

 

*

The Bishop's Wife (1947)  ( moet nog ) 1.jpg

*

Verenigde Staten
Komedie / Romantiek

105 minuten


geregisseerd door Henry Koster
met Cary Grant, Loretta Young en David Niven

Een bisschop (David Niven) droomt ervan om een nieuwe kerk te laten bouwen. Hij brengt zijn tijd door geld bijeen te krijgen van de rijke parochianen. Hij denkt niet meer aan zijn vrouw (Loretta Young), kinderen en aan de arme mensen. Plotseling landt een zachtmoedige engel (Cary Grant) op aarde om bisschop Niven en zijn vrouw Young te helpen.


*

24-12-12

The Pride and the Passion 1957

 

*

The Pride and the Passion (1957).jpg

*

Verenigde Staten
Avontuur / Oorlog

125 minuten


geregisseerd door Stanley Kramer
met Cary Grant, Frank Sinatra en Sophia Loren

Een Spaansgezind legertje van fanatieke patriotten besluit een gigantisch achtergebleven kanon weer in te zetten tegen de Franse troepen van Napoleon. Als ze de tocht naar Avila maar overleven.....


*

An Affair to Remember 1957

 

*

An Affair to Remember (1957)  moet nog 1.jpg

*

Verenigde Staten
Romantiek

119 minuten


geregisseerd door Leo McCarey
met Cary Grant, Deborah Kerr en Richard Denning

Nickie (Cary Grant) is een Europese playboy die met een cruiseschip naar New York vaart. Terry (Deborah Kerr) is een voormalig zangeresje. Haar vriend is al naar New York gevlogen om een zaak af te handelen. Nicky en Terry ontmoeten elkaar en er bloeit een onmogelijke romance open.


*

23-12-12

Monkey Business 1952

 

*

Monkey Business (1952)  moet nog 1.jpg

*

Verenigde Staten
Fantasy / Komedie

97 minuten


geregisseerd door Howard Hawks
met Cary Grant, Ginger Rogers en Charles Coburn

Dr. Barnaby Fultan (Cary Grant) is de saaie wetenschapper die aan een verjongingsmiddel werkt, zonder succes. Tot het moment dat de chimpansee waar hij mee werkt, uitbreekt en het laboratorium overhoop gooit en per ongeluk de formule bereidt waar Fultan al jaren naar op zoek is. Fultan en zijn vrouw (Ginger Rogers) proberen het goedje uit met werkelijk de meest vreemde resultaten: zoals het steeds jonger worden met elke nieuwe dosis. Ook anderen wagen zich aan dit elixer, waaronder zijn norse baas en zijn secretaresse (Marilyn Monroe). Het resultaat is complete chaos.


*

Destination Tokyo 1943

 

*

Destination Tokyo(1943).jpg

*

Verenigde Staten
Oorlog / Avontuur

135 minuten


geregisseerd door Delmer Daves
met Cary Grant, John Garfield en Alan Hale

Tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt kapitein Cassidy met zijn onderzeeboot op een geheime missie gestuurd. Het is zijn taak om een luchtaanval op Japan voor te bereiden. De bemanning is een mix van ervaren zeelui en verse recruten. In de wateren voor Japan moet de bemanning angst, heimwee, onderlinge ruzies en dieptebommen trotseren.


*

22-12-12

Devil and the Deep 1932

 

*

Devil and the Deep 1932.jpg

*

Verenigde Staten
Drama

78 minuten


geregisseerd door Marion Gering
met Tallulah Bankhead, Gary Cooper en Charles Laughton

Sinds haar huwelijk met Charles Sturm, kan Diana niet met een man praten, zonder een jaloerze uitbarsting van haar man te verwachten. Door zijn dominante houding vindt ze troost in de armen van een aantrekkelijke jongeman. Wanneer Charles hier achterkomt, zint hij op wraak.


*

Merrily We Go to Hell 1932

 

*

Merrily We Go to Hell 1932.jpg

*

Verenigde Staten
Komedie / Drama

78 minuten


geregisseerd door Dorothy Arzner
met Sylvia Sidney, Fredrich March en George Irving

Jerry Corbett is een alcoholist die zijn liefdesverdriet wegdrinkt tot hij Joan Prentice ontmoet. Maar dan komt Jerry's oude vlam Claire hun leven verstoren en raken Jerry en Joan nu beiden aan de drank en Joan wordt letterlijk ziek van haar nieuwe leven en verlaat Jerry. Jerry moet nu keuzes gaan maken en daar voor vechten.


*

21-12-12

Wedding Present 1936

 

*

Wedding Present (1936).jpg

*

Verenigde Staten
Komedie / Romantiek

81 minuten


geregisseerd door Richard Wallace
met Joan Bennett, Cary Grant en George Bancroft

Wanneer Charlie Mason wordt gepromoveerd van verslaggever tot redacteur, staat zijn relatie met journaliste Rusty Fleming op het spel. Hij verliest haar en hoort enige tijd later dat zij verloofd is met een ander. Charlie laat dat niet op zich zitten, maar neemt ontslag en probeert Rusty opnieuw voor zich te winnen.


*

Thirty Day Princess 1934

 

*

Thirty Day Princess (1934).jpg

*

Verenigde Staten
Komedie / Romantiek

74 minuten


geregisseerd door Marion Gering
met Sylvia Sidney, Cary Grant en Edward Arnold

Een Europese prinses komt aan in New York om een broodnodige lening voor haar land te verzekeren. Ze loopt echter de bof op en een actrice die als twee druppels water op haar gelijkt wordt ingehuurd om haar te vervangen. Maar de actrice wordt verliefd op de journalist die de zaak van de lening in onderzoek heeft.


*

20-12-12

People Will Talk 1951

 

*

People Will Talk 1951  moet nog.jpg

*

Verenigde Staten
Komedie / Romantiek

110 minuten


geregisseerd door Joseph L. Mankiewicz
met Cary Grant, Jeanne Crain en Finlay Currie

Dr. Praetorius is een onorthodox medisch professor die eigenlijk meer geïnteresseerd is in de ziel dan de fysieke mens en die les geeft op een universiteit. Een conservatieve rivaal besluit een onderzoek in te stellen naar zijn vage verleden en in het bijzonder de mysterieuze oude man die bij dr. Praetorius in huis woont


*

The Talk of the Town 1942

 

*

The Talk of the Town 1942.jpg

*

Verenigde Staten
Komedie / Romantiek

118 minuten


geregisseerd door George Stevens
met Cary Grant, Jean Arthur en Ronald Colman

Leopold Dilg (Cary Grant) die vanwege moord en brandstichting ter dood veroordeeld is, ontsnapt op spectaculaire wijze uit de gevangenis. Tijdens de ontsnapping raakt hij gewond en duikt onder bij Nora Shelley (Jean Arthur), waar hij zich voordoet als tuinman. Zijn enige kans om zijn naam te zuiveren van de moord die hij niet gepleegd heeft, is Michael Lightcap (Ronald Colman), een man met veel invloed binnen het gerechtshof. Maar Dilg's hoop wordt de bodem ingeslagen als blijkt dat Lightcap niet wil helpen.


*

19-12-12

Penny Serenade 1941

 

*

Penny Serenade (1941).jpg

*

Verenigde Staten
Drama / Romantiek

119 minuten


geregisseerd door George Stevens
met Cary Grant, Irene Dunne en Beulah Bondi

Ze werkt in een platenzaak en het is dan ook niet verwonderlijk dat ze van alle gelukkige momenten in haar leven een speciaal nummer heeft. Bij de Penny Serenade heeft ze hem leren kennen, het was in 1932 toe ze nog niet wist dat ze nooit kinderen zou kunnen krijgen.


*

The Amazing Quest of Ernest Bliss 1936

 

*

The Amazing Quest of Ernest Bliss (1936).jpg

*

Verenigd Koninkrijk
Drama / Romantiek

80 minuten


geregisseerd door Alfred Zeisler
met Cary Grant, Peter Gawthorne en Mary Brian

Ernest Bliss is de kersverse erfgenaam van een enorm fortuin. Maar hij is erg ontevreden met zichzelf want hij heeft nog nooit gewerkt voor zijn geld. Hij wedt dat hij een jaar kan overleven zonder zijn fortuin aan te spreken. Hij verliest wanneer hij zijn geld moet aanspreken om de straatarme Mary Brian te kunnen trouwen en zo te redden van een ongelukkig verstandshuwelijk.


*

18-12-12

I'm No Angel 1933

 

*

I'm No Angel (1933)  1.jpg

*

Verenigde Staten
Komedie

87 minuten


geregisseerd door Wesley Ruggles
met Mae West, Cary Grant en Gregory Ratoff

Tira (Mea West) is een circusartieste die leeuwen temt en mannen het hoofd op hol brengt; vooral rijke mannen die ze geld afhandig kan maken. Wanneer ze een probleem veroorzaakt en snel geld nodig heeft besluit ze een nieuwe act op te voeren door haar hoofd in de bek van een leeuw te stoppen. Ze wordt hiermee ook onder de high society bekend en ontmoet hier Jack (Cary Grant), volgens haar de man die een helderziende al voor haar voorspeld had. Helaas wil haar baas haar in het circus houden en verzint een list om Jack te laten geloven dat ze ontrouw is.


*

The Bachelor and the Bobby-Soxer 1947

 

*

The Bachelor and the Bobby-Soxer (1947).jpg

*

Verenigde Staten
Komedie

95 minuten


geregisseerd door Irving Reis
met Cary Grant, Myrna Loy en Shirley Temple

Hij heeft lesgegeven en een van de studentes is verliefd op hem geworden. Haar zus ontmoette hem reeds als rechter toen hij een overtreding beging. De rechter wordt aangeraden hem haar kleine zusje te laten escorteren, zodat ze hem misschien vergeet.


*