02-02-13

Ball of Fire 1941

 

*

Ball of Fire (1941).jpg

*

Verenigde Staten
Komedie / Romantiek

111 minuten


geregisseerd door Howard Hawks
met Gary Cooper, Barbara Stanwyck en Oskar Homolka

Een musichall-zangeres, die tevens de vriendin van een gangster is, wordt door de politie achtervolgd omdat ze tegen haar verliefde moet getuigen. Ze vindt een schuilplaats: een huis waarin acht geleerden (waarvan zeven oud) een encyclopedie moeten samenstellen. De geleerden worden verstoord door haar schoonheid, maar ook door het jargon van de jonge dame...


*

25-01-13

Hollywood Canteen 1944

 

*

Hollywood Canteen  1944.jpg

*

Verenigde Staten
Komedie / Muziek

124 minuten


geregisseerd door Delmer Daves
met Robert Hutton, Dane Clark en John Garfield

Tijdens de Tweede Wereldoorlog brengen de twee militairen kapitein Ed 'Slim' Green en sergeant Nowland, die met ziekteverlof zijn voordat ze terug keren naar actieve dienst, drie nachten door op de 'Hollywood Canteen'. De 'Hollywood Canteen' wordt geleid door Bette Davis. Met een beetje hulp van de vriendelijke John Garfield krijgt Slim een kus Joan Leslie, over wie hij heeft gedroomd, toen hij in de Stille Oceaan gelegerd was. Hij ontmoet haar vervolgens op de 'Farmer's Market'. Op de derde nacht is Slim de miljoenste man die de 'Hollywood Canteen' bezoekt en hij verdient een date met Joan Crawford. Slim denkt dat hij bedrogen is als Joan niet verschijnt wanneer hij met de trein weer vertrekken moet. Dat kan wel eens juist zijn: Slim's kameraad Nowland danst ondertussen met Joan.


*

23-01-13

No Man of Her Own 1950

 

*

No Man of Her Own (1950).jpg

*

Verenigde Staten
Drama / Film noir

98 minuten


geregisseerd door Mitchell Leisen
met Barbara Stanwyck, John Lund en Jane Cowl

De arme en zwangere Helen Ferguson is door haar vriend Steve Morley verlaten.Ze neemt de identiteit aan van de zwangere Patrice Harkness, die bij een treinongeluk omgekomen is. De schoonfamilie van Patrice Harness kenden haar niet en Helen en haar baby worden in de familie opgenomen. Helen's ex-vriend Steve komt achter haar bedrog en gaat Helen chanteren.


*

Sorry, Wrong Number 1948

 

*

Sorry, Wrong Number (1948).jpg

*

Verenigde Staten
Drama / Film noir

89 minuten


geregisseerd door Anatole Litvak
met Barbara Stanwyck, Burt Lancaster en Ann Richards

Leona Stevenson (Barbara Stanwyck) is ziek en bedlegerig. Op een nacht, terwijl ze op haar man wacht, neemt ze de hoorn op en hoort toevallig een gesprek tussen twee mannen die een moordplan beramen. Ze wordt hopeloos, als ze probeert uit te zoeken wie het slachtoffer is zodat ze de moord kan voorkomen.


*

Walk on the Wild Side 1962

 

*

Walk on the Wild Side (1962).jpg

*

Verenigde Staten
Drama

114 minuten


geregisseerd door Edward Dmytryk
met Laurence Harvey, Jane Fonda en Barbara Stanwyck

De berooide Dove is vanuit Texas op weg naar New Orleans om daar te zoeken naar zijn vriendin Hallie, die drie jaar eerder spoorloos verdween. Onderweg komt hij de jonge Kitty tegen. Kitty is weggelopen uit een opvoedingsinrichting. Samen gaan ze verder. Dove vindt onderdak en werk bij Teresina, die aan de rand van de stad een café annex benzinepomp heeft. Via oproepen in de krant hoopt Dove te weten te komen waar zijn vriendin Hallie zit.


*

22-01-13

Christmas in Connecticut 1945

 

*

Christmas in Connecticut (1945) moet nog.jpg

*

Verenigde Staten
Komedie / Romantiek

102 minuten


geregisseerd door Peter Godfrey
met Barbara Stanwyck, Sydney Greenstreet en Dennis Morgan

De redactrice van een tijdschrift wordt verondersteld de perfecte huisvrouw te zijn en moet dus een oorlogsheld tijdens de kerst ontvangen. Maar zowel haar leven als huishouden zijn verre van ideaal.


*

Jeopardy 1953

 

*

Jeopardy 1953.jpg

*

Verenigde Staten
Film noir / Thriller

69 minuten


geregisseerd door John Sturges
met Barbara Stanwyck, Barry Sullivan en Ralph Meeker

De Amerikaan Doug Stilwin is met zijn vrouw Helen en zijn zoontje Bobby op vakantie in Mexico, als hij aan zee klem komt te zitten op een bouwvallige pier. Alle pogingen hem los te krijgen zijn vergeefs. Zijn vrouw gaat weg om hulp te halen, maar valt in handen van een voorvluchtige crimineel. Daarmee lijkt het lot van Doug bezegeld, want als hij niet bevrijd wordt, zal hij verdrinken door de opkomende vloed.


*

21-01-13

B.F.'s Daughter 1948

 

*

B.F.'s Daughter (1948).jpg

*

Verenigde Staten
Drama

108 minuten


geregisseerd door Robert Z. Leonard
met Barbara Stanwyck, Van Heflin en Charles Coburn

Polly Fulton is de enige dochter van de rijke industrieel B.F. Fulton. Ze staat op het punt te huwen met de man van haar dromen, advocaat Robert Tasmin. Maar dan ontmoet ze de intellectueel Thomas Brett. Ze worden verliefd en al snel wordt er getrouwd. Brett heeft zich altijd al afgezet tegen de rijke klasse en hun spilzieke levensstijl en nu hij zelf in een rijke familie is terechtgekomen geeft dat problemen tussen hem en zijn nieuwbakken vrouw.


*

There's Always Tomorrow 1956

 

*

There's Always Tomorrow (1956)  moet nog.jpg

*

Verenigde Staten
Drama

84 minuten


geregisseerd door Douglas Sirk
met Barbara Stanwyck, Fred MacMurray en Joan Bennett

Clifford Groves is een succesvol speelgoedfabrikant, maar thuis bij zijn vrouw en kinderen voelt hij zich niet gewaardeerd. Zich alleen en depressief voelend komt hij zijn oude vlam Norma tegen en van het één komt het ander. Terwijl hun affaire nog vrij onschuldig is, worden ze gezien door Clifford's zoon en deze vermoedt het ergste.


*

20-01-13

The Two Mrs. Carrolls 1947

 

*

The Two Mrs. Carrolls (1947).jpg

*

Verenigde Staten
Film noir / Drama

99 minuten


geregisseerd door Peter Godfrey
met Humphrey Bogart, Barbara Stanwyck en Alexis Smith

De zwoegende artiest Gerry Carroll ontmoet Sally terwijl hij op vakantie is. Een liefdesverhouding ontwikkelt zich maar hij houdt geheim dat hij getrouwd is. Lijdend aan een mentale ziekte, keert Gerry terug naar huis waar hij een engel des doods schildert en daarna zijn vrouw vergiftigt. Hij trouwt met Sally maar na een tijdje voelt hij de drang om opnieuw de engel des doods te schilderen, waardoor de geschiedenis zich lijkt te herhalen.


*

The Lady Eve 1941

 

*

The Lady Eve (1941).jpg

*

Verenigde Staten
Komedie / Romantiek

97 minuten


geregisseerd door Preston Sturges
met Barbara Stanwyck, Henry Fonda en Charles Coburn

De oplichtster en haar vader gaan een rijke man aan de haak slaan en op het cruiseschip vindt ze de onderzoeker die net terug is uit de Amazone. Hij is hongerig naar liefde, maar minder aantrekkelijk is zijn hartstocht die hij bij zich heeft, een slang.


*

19-01-13

Clash by Night 1952

 

*

CLASH BY NIGHT  1952  moet nog.jpg

*

Verenigde Staten
Drama / Film noir

105 minuten


geregisseerd door Fritz Lang
met Barbara Stanwyck, Paul Douglas en Marilyn Monroe

Mae Doyle keert terug naar haar geboorteplaats. Ze is een cynische vrouw, en haar broer Joe vreest dat zijn grote liefde Peggy net zo wordt als Mae. Nadat Mae met Jerry trouwt en een kind krijgt is ze gelukkig, maar nog altijd rusteloos.


*

Titanic 1953

 

*

Titanic 1953.jpg

*

Verenigde Staten
Actie / Drama

98 minuten


geregisseerd door Jean Negulesco
met Clifton Webb, Barbara Stanwyck en Audrey Dalton

Richard en Julia zijn beiden ongelukkig getrouwd, de problemen worden nog groter als Julia, Richard vertelt dat hun zoon 'niet' van hem is. Richard laat op dat moment zijn onechte zoon vallen. Tegelijkertijd vaart de Titanic ook nog tegen een ijsberg aan... En dan beginnen de problemen pas goed.


*

18-01-13

The Moonlighter 1953

 

*

The Moonlighter (1953).jpg

*

Verenigde Staten
Western / Romantiek

77 minuten


geregisseerd door Roy Rowland
met Barbara Stanwyck, Fred MacMurray en Ward Bond

Wes Anderson is een veedief die na een zoveelste diefstal tegen de lamp is gelopen. Hij wordt in de gevangenis gegooid en wacht gelaten op zijn executie. Tot zijn grote verbazing bestormt een woedende meute op een nacht de gevangenis en willen Wes lynchen. Helaas nemen ze de verkeerde man te grazen en maakt Wes van de gelegenheid gebruik om te ontsnappen.


*

The Purchase Price 1932

 

*

The Purchase Price (1932).jpg

*

Verenigde Staten
Drama / Komedie

70 minuten


geregisseerd door William A. Wellman
met Barbara Stanwyck, George Brent en Lyle Talbot

De New Yorkse nachtclubzangeres is haar baan zat en om aan haar baas, gangster Eddie Fields, te ontkomen vlucht ze stiekem naar Montreal. Van haar kamermeisje Emily koopt ze het adres over van boer Jim Gilson, die door een relatiebemiddelingsbureau aan Emily was gekoppeld, en vertrekt naar het prairiestadje Elks Crossing. Ze trouwt diezelfde dag nog met Jim. Ook als het slecht gaat met de boerderij blijft ze bij hem. Dan staat op een dag Eddie weer voor de deur...


*

17-01-13

The Violent Men 1955

 

*

The Violent Men (1955).jpg

*

Verenigde Staten
Western

96 minuten


geregisseerd door Rudolph Maté
met Glenn Ford, Barbara Stanwyck en Edward G. Robinson

John Parrish, een voormalige officier van de Zuidelijken, wil graag zijn Anchor Ranch verkopen en naar het oosten trekken met zijn verloofde Caroline Vail. Echter, de lage prijs die John wordt geboden door de gehandicapte Lee Wilkenson en zijn ambitieuze vrouw Martha voor de ranch bevalt hem niet en hij blijft om te zien wat erachter zit. Wanneer één van Johns ranchhulpen wordt doodgeschoten, besluit hij om te blijven en te vechten, waarbij hij gebruik kan maken van zijn ervaringen uit de Amerikaanse Burgeroorlog.


*

Escape to Burma 1955

 

*

Escape to Burma (1955).jpg

*

Verenigde Staten
Avontuur

87 minuten


geregisseerd door Allan Dwan
met Barbara Stanwyck, Robert Ryan en David Farrar

Een lokale prins in Burma wordt vermoord en de bewijzen wijzen richting een bekende, Jim Brecan. De vader van de prins wil Brecan dood, maar Vaptain Cardigan probeert hem snel te vinden om hem een eerlijk proces te geven. Ondertussen houdt Brecan zich schuil op de plantage van Gwen Moore.


*

16-01-13

Remember the Night 1940

 

*

Remember the Night (1940).jpg

*

Verenigde Staten
Komedie / Romantiek

94 minuten


geregisseerd door Mitchell Leisen
met Barbara Stanwyck, Fred MacMurray en Beulah Bondi

Net voor kerst wordt Lee Leander betrapt bij een winkeldiefstal. Dit is voor de derde keer. Lee zal worden berecht door rechter John Sargent, die de rechtszaak vanwege Kerstmis wil uitstellen. John heeft medelijden met Lee en hij laat haar op borgtocht vrij. Vervolgens neemt hij Lee voor de kerstdagen mee naar het huis van zijn moeder. In tegenstelling tot haar eigen thuissituatie, komt Lee terecht in een liefderijke familie. Lee en John worden verliefd en hierdoor ontstaat een nieuw probleem: hoe moeten zij omgaan met het aanstaande proces?


*

Double Indemnity 1944

 

*

Double Indemnity (1944)   moet nog.jpg

*

Verenigde Staten
Film noir / Misdaad

107 minuten


geregisseerd door Billy Wilder
met Fred MacMurray, Barbara Stanwyck en Edward G. Robinson

De praatgrage verzekeringsagent Walter Neff ontmoet de aantrekkelijke Phyllis Dietrichson wanneer hij bij haar aanbelt om de autoverzekering van haar man te verlengen. Ze voelen zich meteen tot elkaar aangetrokken. Ze verzinnen een plan om Mr. Dietrichson te vermoorden en zo het geld van zijn levensverzekering op te strijken. Helaas gaat niet alles zoals gepland...


*

15-01-13

Cattle Queen of Montana 1954

 

*

Cattle Queen of Montana (1954).jpg

*

Verenigde Staten
Western

88 minuten


geregisseerd door Allan Dwan
met Barbara Stanwyck, Ronald Reagan en Jack Elam

De rancherfamilie Jones is bezig bewijzen te verzamelen, dat ze aanspraak hebben op een stuk land in Montana. Ondertussen worden ze overvallen door uit een reservaat ontsnapte indianen en door hun kwaadaardige buurman Tom McCord. McCord steelt het grootste deel van hun vee. Twee overlevenden van de familie, waaronder de geëmancipeerde Sierra Nevada Jones, worden geholpen door de bevriende indiaan en zoon van een opperhoofd Colorados. Sierra Nevada Jones krijgt al snel te maken met de door McCord ingehuurde gunfighter Farrell.


*