12-05-13

Shadow of a doubt 1943

 

*

Shadow of a doubt (1943).moet  nog.jpg

*

Verenigde Staten
Film noir / Thriller

108 minuten


geregisseerd door Alfred Hitchcock
met Joseph Cotten, Teresa Wright en Macdonald Carey

De charmante oom Charlie (Cotten) is op de vlucht voor twee vreemde mannen. Hij trekt in bij zijn enige zus, haar man en hun drie kinderen. Hij heeft echter een kwaadaardig geheim waar de oudste dochter van zijn zus schijn van begint te krijgen.


*

Blackmail 1929

 

*

Blackmail (1929). web.jpg

*

Verenigd Koninkrijk
Thriller

84 minuten


geregisseerd door Alfred Hitchcock
met Anny Ondra, Sara Allgood en Charles Paton

Alice White, de vriendin van Frank Webber, wordt door een kunstenaar uitgenodigd om zijn atelier te bezichtigen. De man probeert Alice te verkrachten, waarop zij hem vermoordt. Een misdadiger ziet de moord en besluit haar te chanteren


*

22-03-13

Dial M for Murder 1954

 

*

Dial M for Murder (1954).jpg

*

Verenigde Staten
Thriller / Misdaad

105 minuten


geregisseerd door Alfred Hitchcock
met Ray Milland, Grace Kelly en Robert Cummings

Een misdaadfilm die zich voornamelijk afspeelt op één plaats, namelijk het appartement van een getrouwd stel. Het koppel is echter niet meer zo verliefd op elkaar als in de begindagen van hun huwelijk. De vrouw (Grace Kelly) weet niet dat haar echtgenoot (Ray Milland) een man bij hen thuis heeft uitgenodigd waarmee hij zijn verhaal wil delen.


*

16-03-13

Murder! 1930

 

*

Murder! (1930) moet nog  alfred.jpg

*

Verenigd Koninkrijk
Mystery / Thriller

104 minuten


geregisseerd door Alfred Hitchcock
met Herbert Marshall, Norah Baring en Phyllis Konstam

Actrice Diana Baring staat terecht wegens moord en ze wordt schuldig bevonden. Diana krijgt de doodstraf en wacht in de dodencel tot haar tijd komt. Sir John Menier is een van de 12 juryleden bij de rechtbank. Hij krijgt bedenkingen over de veroordeling en gaat zelfstandig op onderzoek uit. Om de ware toedracht van de zaak te achterhalen laat Sir John de moord naspelen met behulp van twee personen, Ted en Dulcie Markham.


*

Psycho 1960

 

*

Psycho (1960)  moet nog  alfred.jpg

*

Verenigde Staten
Horror / Thriller

105 minuten


geregisseerd door Alfred Hitchcock
met Anthony Perkins, Janet Leigh en Vera Miles

Bediende Marion Crane werkt hard, maar verdient te weinig. Ze zou dolgraag gaan samenwonen met haar vriend Sam, maar ook hij moet rondkomen met een schamel loon. Op een dag krijgt ze van haar baas de opdracht een grote som geld naar de bank te brengen. In een vlaag van wanhoop besluit Marion zich het geld toe te eigenen en vervolgens slaat ze op de vlucht. Onderweg komt ze in een hevige storm terecht en moet ze noodgedwongen overnachten in het Bates Motel. Daar ontmoet ze Norman Bates, de mysterieuze, jonge eigenaar die een obsessie heeft voor zijn moeder.

 

*

The Pleasure Garden 1925

 

*

The Pleasure Garden (1925)  moet nog.jpg

*

Verenigd Koninkrijk / Duitsland
Drama / Misdaad

75 minuten


geregisseerd door Alfred Hitchcock
met Virginia Valli, Carmelita Geraghty en Miles Mander

Patsy Brand is een zangeres in een koor. Ze ontmoet de pechvogel Jill Cheyne, die haar baantje krijgt. Jill verlooft zich met de avonturier Hugh Fielding. Wanneer hij echter uit het land is begint ze een wild leventje te leiden.


*

02-03-13

Rebecca 1940

 

*

Rebecca (1940).jpg

*

Verenigde Staten
Mystery / Romantiek

130 minuten


geregisseerd door Alfred Hitchcock
met Laurence Olivier, Joan Fontaine en Judith Anderson

Een meisje van eenvoudige komaf trouwt met een gedistingeerde kasteelheer Maxim. Het huwelijksgeluk wordt echter gedwarsboomd door de herinnering aan Rebecca, de vorige vrouw van Maxim. Rebecca was, zo lijkt het, bij iedereen zeer geliefd. Ze kwam onder duistere omstandigheden om het leven, maar haar geest waart nog altijd rond en het meisje probeert wanhopig deze supervrouw te vervangen.


*

23-02-13

Strangers on a Train 1951

 

*

Strangers on a Train (1951).jpg

*

Verenigde Staten
Thriller / Film noir

101 minuten


geregisseerd door Alfred Hitchcock
met Farley Granger, Robert Walker en Ruth Roman

De psychopatische Bruno Anthony denkt een deal gemaakt te hebben met de beroemde tennisser Guy Haines, die hij op een trein ontmoet heeft. Bruno wil zijn vader vermoorden, maar weet dat hij gepakt zal worden als hij geen waterdicht alibi heeft. Hij komt op het krankzinnige idee om 'moorden te ruilen' met Guy. Deze denkt dat Bruno een grapje maakt, maar dit is verre van de waarheid.


*

15-12-12

Suspicion 1941

 

*

Suspicion (1941).jpg

*

Verenigde Staten
Thriller / Mystery

99 minuten


geregisseerd door Alfred Hitchcock
met Cary Grant, Joan Fontaine en Cedric Hardwicke

Lina McLaidlaw ontmoet Johnnie Aysgarth en wordt al snel verliefd op hem. Ze trouwen, maar het wordt Lina nooit duidelijk waar Johnnie zijn geld vandaan haalt. Omdat hij bovendien een vreemde interesse heeft voor vergiften, krijgt Lina haar bedenkingen over Johnnie's karakter. Dan overlijdt een vriend en zakenpartner van Johnnie op mysterieuze wijze.


*

24-11-12

North by Northwest 1959

 

*

North by Northwest 1959.jpg

*

Verenigde Staten
Thriller / Avontuur

136 minuten


geregisseerd door Alfred Hitchcock
met Cary Grant, Eva Marie Saint en James Mason

Roger Thornhill, een zakenman van middelbare leeftijd, wordt ontvoerd door twee mannen die hem als George Kaplan aanspreken en hem naar een verlaten landhuis brengen. Daar wordt hij stomdronken gevoerd en vervolgens in een auto gezet. Hij wordt gearresteerd door de politie, die hem vervolgens verhoort. Als hij dan zijn verhaal doet is er niemand die hem gelooft. Dan vlucht hij, waarna hij zowel door bad guys als door de politie wordt gezocht.


*

To Catch a Thief 1955

 

*

To Catch a Thief 1955.jpg

*

Verenigde Staten
Mystery / Romantiek

106 minuten


geregisseerd door Alfred Hitchcock
met Cary Grant, Grace Kelly en Jessie Royce Landis

Er vindt een serie ingenieuze diamantenroven plaats in de Riviera. De politie verdenkt John Robbie, een gestopte dief die vroeger bekend stond als 'The Cat'. Om zijn onschuld aan te kunnen tonen moet hij de diamtendief zien te pakken. Er is een grote kans dat de dief de volgende keer bij Jessie Stevens toeslaat die in Europa is om zijn aantrekkelijk dochter Frances te helpen een man te zoeken.


*

19-11-12

Notorious 1946

 

*

Notorious (1946).jpg

*

Verenigde Staten
Thriller / Romantiek

101 minuten


geregisseerd door Alfred Hitchcock
met Cary Grant, Ingrid Bergman en Claude Rains

De aantrekkelijke Amerikaanse Alicia Huberman is een frivole jonge vrouw, die een reputatie heeft, dat ze van drank en mannen houdt. Haar vader heeft voor nazi-Duitsland gespioneerd in de Verenigde Staten en hij heeft zelfmoord gepleegd in de gevangenis. T.R. Devlin, een agent van de Amerikaanse regering, vraagt aan Alice of zij wil spioneren bij een groep nazi-vrienden van haar vader in Rio de Janeiro. Wanneer ze akkoord gaat, kan Alicia haar naam zuiveren. Alicia wordt verliefd op Devlin en aanvaardt de opdracht en reist af naar Brazilië.


*

07-11-12

The Man Who Knew Too Much 1956

 

*

The Man Who Knew Too Much 1956.jpg

*

Verenigde Staten
Misdaad / Thriller

120 minuten


geregisseerd door Alfred Hitchcock
met James Stewart, Doris Day en Bernard Miles

Een typisch, enigszins naïef Amerikaans gezinnetje is op vakantie in Marokko met hun tienjarige zoontje Hank. Ze worden bij toeval betrokken bij een internationaal complot. Hun zoon wordt daarna ontvoerd om hen het zwijgen op te leggen. Door de ontvoering van Hank raken ze plotseling verstrikt in een net van intriges en moord. Deze versie is een 'remake' van Hitchcocks eigen film uit 1934.


*

03-11-12

Rope 1948

 

*

Rope 1948 - Alfred Hitchcock.jpg

*

Verenigde Staten
Misdaad / Thriller

80 minuten


geregisseerd door Alfred Hitchcock
met John Dall, Farley Granger en James Stewart

Twee vrienden vermoorden, uit nieuwsgierigheid en op zoek naar een kick, een studiegenoot in hun flat. Daarna worden de niets vermoedende familieleden en vrienden uitgenodigd voor een feestje terwijl het lijk in een kist die ze als buffet gebruiken ligt. Als ze het gesprek op de perfecte moord brengen, wordt hun vroegere leraar (James Stewart) achterdochtig. Het verhaal is gebaseerd op een waargebeurde moord gepleegd door Leopold en Loeb.


*