31-01-13

The Real Glory 1939

 

*

The Real Glory (1939)  Gary C  moet nog.jpg

*

Verenigde Staten
Actie / Oorlog

95 minuten


geregisseerd door Henry Hathaway
met Gary Cooper, David Niven en Andrea Leeds

In 1906 worden er Amerikaanse soldaten gestationeerd op de Filippijnen. Hun taak is ervoor te zorgen dat de eilandengroep niet wordt bezet door indringers van buitenaf. Fanatieke inlanders terroriseren de soldaten, die door hen als bezetters worden gezien. De dokter van de medische post ter plaatse probeert de gespannen situatie te sussen.


*

The Cowboy and the Lady 1938

 

*

The Cowboy and the Lady (1938)  moet nog 1.jpg

*

Verenigde Staten
Komedie / Romantiek

91 minuten


geregisseerd door H.C. Potter
met Gary Cooper, Merle Oberon en Patsy Kelly

Mary Smith (Merle Oberon) mag naar geen enkele nachtclub of andere uitgaansgelegenheid, omdat dat de politieke carrière van haar vader zou kunnen schaden. Toch gaat zij samen met twee dienstmeisjes op stap met enkele rodeo-rijders. Mary vertelt aan haar date 'Stretch' Willoughby (Gary Cooper) dat zij een kamermeisje is en werd mishandeld door haar vader. Nadat Stretch en Mary verliefd worden en halsoverkop trouwen, zit Mary met de nodige problemen: de onwaarheden die zij vertelde tegen Stretch en het geheime huwelijk wat haar vader niet mag weten.


*

The Adventures of Marco Polo 1938

 

*

Dagboek Sien 00178.jpg

*

Verenigde Staten
Avontuur

100 minuten


geregisseerd door Archie Mayo
met Gary Cooper, Sigrid Gurie en Basil Rathbone

Marco Polo reist van Venetie naar Peking, waar hij de spaghetti en het buskruit ontdekt en verliefd wordt op de dochter van de keizer. De keizer Kublai Khan is een vriendelijke man, maar zijn slechte adviseur Ahmed wil zich ontdoen van Kublai Khan zodat hij zelf keizer kan worden. Marco Polo wil hij ook kwijt om met de prinses te trouwen en zendt deze weg naar het westen om tegen de barbaren te strijden.


*

30-01-13

Life of Pi 2012

 

*

Life of Pi  2012.jpg

*

Verenigde Staten / Taiwan
Avontuur / Drama

127 minuten


geregisseerd door Ang Lee
met Suraj Sharma, Irrfan Khan en Ayush Tandon

Het leven van Pi vertelt het ongelooflijke verhaal van Piscine Patel, een zestienjarige Indiase jongen, wiens vader een dierentuin in India heeft. Wanneer de familie besluit het land te verlaten wordt de hele dierentuin ingescheept. Maar het schip vergaat en de enige overlevenden op de reddingssloep zijn Pi, een hyena, een zebra met een gebroken been, een orang-oetang en een tijger van 200 kilo.


*

20:08 Gepost door Franske in Blog, Films 2012 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

The Plainsman 1936

 

*

The Plainsman (1936).jpg

*

Verenigde Staten
Oorlog / Western

113 minuten


geregisseerd door Cecil B. DeMille
met Gary Cooper, Jean Arthur en Charles Bickford

Wild Bill Hickok, Calamity Jane en Buffalo Bill nemen het op tegen John Lattimer (Bickford) en zijn bende. Deze schurken verdienen hun geld met het verkopen van geweren aan de indianen.


*

The General Died at Dawn 1936

 

*

The General Died at Dawn (1936)  Gary C  web.jpg

*

Verenigde Staten
Avontuur

98 minuten


geregisseerd door Lewis Milestone
met Gary Cooper, Madeleine Carroll en Akim Tamiroff

Tijdens een Chinese Revolutie, houdt een zekere Generaal Yang, een ambitieuze bandiet, de noordelijke provincies in de greep van terreur. Een Amerikaanse huurling strijdt voor de boeren en ontvangt een grote som geld om wapens te kopen. Dit wordt verraden door een zekere Peter Perrie en de Generaal heeft zijn zinnen nu op de huurling gezet. Dan wordt hij ook nog verliefd op de dochter van de verrader.


*

29-01-13

The Wedding Night 1935

 

*

The Wedding Night 1935 web.jpg

*

Verenigde Staten
Drama / Romantiek

84 minuten


geregisseerd door King Vidor
met Gary Cooper, Anna Sten en Ralph Bellamy

Een jong mooi Pools meisje (Anna Sten) komt in het leven van de getrouwde schrijfer Tony Barrett (Gary Cooper).


*

Today We Live 1933

 

*

Today We Live 1933.jpg

*

Verenigde Staten
Drama / Romantiek

113 minuten


geregisseerd door Howard Hawks en Richard Rosson
met Joan Crawford, Gary Cooper en Robert Young

Diana Boyce-Smith verneemt dat haar vader is overleden en haast zich naar diens grote landhuis in Engeland. Daar ontdekt ze dat een Amerikaan een huis van haar vader gehuurd heeft en al snel volgt er een romance tussen de twee. Richard Bogard, de Amerikaan, sluit zich hierna aan bij de RAF wanneer W.O.I is uitgebroken. Diana blijft alleen achter met twee van haar jeugdvrienden voor wie ze ook wel iets voelt.


*

A Farewell to Arms 1932

 

*

A Farewell to Arms (1932).jpg

*

Verenigde Staten
Romantiek / Oorlog

80 minuten


geregisseerd door Frank Borzage
met Gary Cooper, Helen Hayes en Adolphe Menjou

Een Amerikaans soldaat rijdt op een ambulance in Italië waar hij een Engelse verpleegster ontmoet. Door overplaatsing worden ze gescheiden maar nadat hij de lucht in vliegt komt hij in haar ziekenhuis te liggen en bloeit de romance.


*

28-01-13

If I Had A Million 1932

 

*

If I Had a Million (1932)  moet nog.jpg

*

Verenigde Staten
Komedie / Drama

88 minuten


geregisseerd door Ernst Lubitsch, Norman Z. McLeod, William A. Seiter, James Cruze, H. Bruce Humberstone, Stephen Roberts en Norman Taurog
met W.C. Fields, Gary Cooper en Charles Laughton

De rijke John Glidden is stervende, en hij wil zijn geld liever nalaten aan vreemden dan dat hij zijn nabestaanden erom moet zien vechten. In verschillende segmenten worden de effecten van plotselinge rijkdom op verschillende individuen getoond.


*

City Streets 1931

 

*

City Streets  1931.jpg

*

Verenigde Staten
Misdaad

83 minuten


geregisseerd door Rouben Mamoulian
met Gary Cooper, Sylvia Sidney en Paul Lukas

Nan Cooley is de dochter van een oplichter en ze is verliefd op The Kid, een schutter in een schietshow. The Kid weigert keer op keer haar aanbod om zich in te laten met criminele activiteiten om haar beter te kunnen onderhouden. Maar dan wordt Nan door haar vader betrokken bij een moord en de gevangenis in gestuurd. The Kid wordt door vader overgehaald om zijn bende te versterken om Nan vrij te krijgen.


*

Morocco 1930

 

*

Morocco (Marlene Dietrich) 1930.jpg

*

Verenigde Staten
Romantiek

90 minuten


geregisseerd door Josef von Sternberg
met Marlene Dietrich, Gary Cooper en Adolphe Menjou

Cabaretdame op haar retour Amy Jolly (Marlene Dietrich) valt voor Tom Brown (Gary Cooper), een zorgeloze soldaat in het Franse vreemdelingenlegioen. Hoewel er voldoende andere aanbidders naar haar gunsten dingen, onder andere man van de wereld Kennington (Adolphe Menjou), regelt Amy een afspraak met Tom Brown wanneer de aantrekkingskracht verandert in echte liefde. Maar wanneer Tom onbedoeld hoort dat de rijke Kennington Amy ten huwelijk vraagt, aanvaardt hij een gevaarlijke opdracht, omdat hij ervan overtuigd is dat alleen Kennington de mooie zangeres het leven kan geven dat zij wil.


*

27-01-13

The Winning of Barbara Worth 1926

 

*

The Winning of Barbara Worth (1926).jpg

*

Verenigde Staten
Drama / Western

89 minuten


geregisseerd door Henry King
met Ronald Colman, Vilma Bánky en Gary Cooper

Barbara Worth gaat samenwerken met Holmes om de woestijnachtige grond te ontginnen en geschikt te maken voor irrigatie. Willard, de pleegzoon van Holmes, raakt verliefd op Barbara. Hiermee veroorzaakt hij een conflict met Abe, de voorman van Barbara, die ook zijn oog heeft laten vallen op haar. Er wordt een dam aangelegd, maar de ontwikkelaar blijkt een oplichter wanneer hij weigert de dam verder te versterken als deze verzwakt raakt. Hij heeft zijn geld tenslotte al binnen en de dam heeft hij niet nodig. De woedende gemeenschap keert zich tegen Barbara, Abe en Willard terwijl de dam alsmaar verder verzwakt.


*

The Iron Petticoat 1956

 

*

The Iron Petticoat (1956).jpg

*

Verenigde Staten
Komedie

87 minuten


geregisseerd door Ralph Thomas
met Bob Hope, Katharine Hepburn en Noelle Middleton

Officier Vinka Kovelenko is overgeplaatst vanuit Rusland, maar niet om politieke redenen. Ze is overgeplaatst omdat ze zich gediscrimineerd voelde als vrouw zijnde. Officier Chuck Lockwood krijgt de opdracht haar de mooie kanten van het kapitalisme te laten zien, terwijl zij hem probeert te overtuigen van de van de goede kanten van het communisme.


*

The Lion in Winter 1968

 

*

The Lion in Winter (1968).jpg

*

Verenigd Koninkrijk
Drama

134 minuten


geregisseerd door Anthony Harvey
met Peter O'Toole, Katharine Hepburn en Anthony Hopkins

Kerst 1183. De op leeftijd rakende Engelse koning Henry II regelt een bijeenkomst om zijn opvolger te benoemen. De volgende mensen komen bij elkaar: zijn intrigerende maar gevangen genomen vrouw, koningin Eleanor van Aquitaine; zijn maîtresse, prinses Alais, met wie hij wil trouwen; zijn drie zonen (Richard, Geoffrey en John), van wie allen troonopvolger willen worden; en de jonge maar sluwe koning Philip, Alais' broer. Met het lot van Henry's imperium op het spel, probeert iedereen op zijn of haar manier aan de macht te komen.


*

26-01-13

Gambling Ship 1933

 

*

Gambling Ship (1933).jpg

*

Verenigde Staten
Drama

72 minuten


geregisseerd door Louis J. Gasnier en Max Marcin
met Cary Grant, Benita Hume en Jack La Rue

Beroepsgokker Ace Corbin heeft genoeg van het riskante leven en trekt zich terug. Hij pakt een trein om aan de andere kant van het land een nieuw leven te beginnen. Aan boord van de trein ontmoet hij Eleanor en ze worden verliefd. Beiden houden echter angstvallig hun verdorven verleden verborgen voor elkaar. Maar de mensen uit hun verleden laten hen niet zomaar gaan.


*

Alice in Wonderland 1915 Silent Classic

 

*

Alice in wonderland 1915   ...jpg

*

Verenigde Staten
Fantasy

52 minuten


geregisseerd door W.W. Young
met Viola Savoy en Herbert Rice

De moeder van Alice is taarten aan het maken in hun huisje. Alice is moe en valt in slaap. Een 'geest' verlaat haar lichaam en begint een groot wit konijn te volgen. Vervolgens valt ze in een gat en belandt ze in Wonderland; een magische wereld die bevolkt wordt door allerlei vreemde schepsels. Ze beleeft er een bijzonder avontuur.


*

The Headless Horseman 1922 Silent Classic

 

*

The Headless Horseman (1922).jpg

*

Verenigde Staten
Horror / Komedie

68 minuten


geregisseerd door Edward D. Venturini
met Will Rogers, Lois Meredith en Ben Hendricks Jr.

Het plaatsje Sleepy Hollow ontvangt haar nieuwe schoolmeester uit New York, de heer Ichabod Crane. Alvorens hij er aankomt heeft Crane al gehoord over de plaatselijke legende, de rijder zonder hoofd, die op zoek is naar zijn hoofd dat hij verloor tijdens een veldslag. Crane maakt niet echt vrienden met de plaatselijke bewoners, enerzijds vanwege zijn onderwijsmethoden en anderzijds omdat hij de mooie plaatselijke erfgename Katrina Van Tassel achterna zit.


*

25-01-13

My Favorite Wife 1940

 

*

My Favorite Wife moet nog 1.jpg

*

Verenigde Staten
Komedie / Romantiek

88 minuten


geregisseerd door Garson Kanin
met Cary Grant, Irene Dunne en Randolph Scott

Ellen Arden komt na zeven jaar weer thuis, nadat ze weg was geweest om onderzoeken te doen in de Oceaan en haar schip is verongelukt. Maar haar man Nick die zolang op haar heeft gewacht en ervan uitging dat ze was overleden, is inmiddels hertrouwd. Echter Ellen is zeker van zichzelf om hem terug te winnen.


*

None But the Lonely Heart 1944

 

*

None But the Lonely Heart (1944).jpg

*

Verenigde Staten
Drama

113 minuten


geregisseerd door Clifford Odets
met Cary Grant, Ethel Barrymore en Barry Fitzgerald

Sjacheraar Ernie Mott (Grant) staat aan de vooravond van WO II met één been in het criminele circuit van het armoedige East End in Londen, maar komt tot inkeer als hij verneemt dat zijn moeder (Barrymore) op sterven ligt.


*