31-12-12

The Strange Love of Martha Ivers 1946

 

*

The Strange Love of Martha Ivers (1946).jpg

*

Verenigde Staten
Drama / Film noir

116 minuten


geregisseerd door Lewis Milestone
met Barbara Stanwyck, Van Heflin en Kirk Douglas

In 1928 tracht de jonge erfgename Martha Ivers met haar vriend Sam Masterson haar omgeving te ontvluchten. Dit mislukt en er ontstaat een conflict met haar gouvernante Mrs. Ivers. In een daaropvolgend gevecht doodt Martha Mrs. Ivers. Alleen Sam en Martha's brave stiefbroer Walter O'Neil zijn daarvan getuigen. Achttien jaar na deze gebeurtenis bezoekt Sam zijn oude woonplaats en leert de aantrekkelijke Antonia "Toni" Marachek kennen, die op borgtocht vrij is. Wanneer Toni weer gearresteerd wordt, probeert Sam haar vrij te krijgen en moet daarvoor zijn bij Walter O'Neil. Walter is inmiddels een belangrijke, maar ook aan alcohol verslaafde, advocaat en politicus en heeft een afgedwongen huwelijk met de fortuinlijke Martha. Sams vrienden van vroeger krijgen echter steeds meer grip op hem, wat voor alle betrokkenen ingrijpende gevolgen heeft.


*

Lady of Burlesque 1943

 

*

Lady of Burlesque 1943.jpg

*

Verenigde Staten
Komedie / Mystery

91 minuten


geregisseerd door William A. Wellman
met Barbara Stanwyck, Michael O'Shea en Iris Adrian

Dixie Daisy (Barbara Stanwyck) is de nieuwe attractie in het burlesque-danstheater. Zij is geliefd bij de bezoekers, waardoor een andere diva, Lolita La Verne (Victoria Faust), steeds meer jaloers wordt. Het wordt nog ingewikkelder als Princess Nirvena (Stephanie Bachelor) terugkeert. Zij is de voormalige ster van het theater en had tevens een romance met de baas. Als dan Lolita en de Princess worden vermoord, is Dixie vanzelfsprekend de hoofdverdachte.


*

30-12-12

Golden Boy 1939

 

*

Golden Boy 1939.jpg

*

Verenigde Staten
Drama

99 minuten


geregisseerd door Rouben Mamoulian
met Barbara Stanwyck, Adolphe Menjou en William Holden

Joe Bonaparte (William Holden) is een genieus violist met financiële problemen. Zijn vader wil dat hij zijn brood gaat verdienen met het geven van vioolconcerten. Joe wil echter liever de boksring in. Zijn geliefde Lorna Moon (Barbara Stanwyck) moet dit alles met lede ogen aanzien.


*

A Message to Garcia 1936

 

*

A Message to Garcia 1936.jpg

*

Verenigde Staten
Drama

77 minuten


geregisseerd door George Marshall
met Wallace Beery, Barbara Stanwyck en John Boles

Luitenant Andrew Rowan wordt door Raphaelita Maderos door de Cubaanse jungle geleid, teneinde generaal Garcia te bereiken. Het is de bedoeling hem te vragen mee te vechten in de Spaans-Amerikaanse oorlog. Ook mee op de trip door de jungle is de wispelturige marinier Dory. Onderweg moet de groep een aantal hindernissen overwinnen om de generaal te bereiken.


*

29-12-12

Sylvia Scarlett 1935

 

*

Sylvia Scarlett 1935.jpg

*

Verenigde Staten
Komedie

95 minuten


geregisseerd door George Cukor
met Katharine Hepburn, Edmund Gwenn en Cary Grant

De moeder van Sylvia Scarlett (Katharine Hepburn) gaat dood. Haar vader Henry (Edmund Gwenn) zegt tegen haar dat hij geld uit de kas van zijn baas gestolen heeft om zijn gokschulden te betalen. Hij moet nu vluchten zodat hij niet in de gevangenis belandt. Sylvia besluit samen met hem te vluchten. Om geen aandacht te trekken vermomt ze zichzelf in een jongen en laat zichzelf Sylvester noemen.


*

Bringing Up Baby 1938

 

*

Bringing Up Baby 1938..jpg

*

Verenigde Staten
Komedie / Romantiek

102 minuten


geregisseerd door Howard Hawks
met Cary Grant, Katharine Hepburn en Charles Ruggles

David werkt voor een museum en staat op het punt te trouwen. Het museum maakt kans een miljoen dollar van een excentrieke dame te krijgen. Wanneer hij haar advocaat wil spreken, loopt hij haar nicht tegen het lijf. Zij sloopt zijn auto, bril, hoed en pak en staat de ontmoeting met de advocaat in de weg. En of dat nog niet genoeg is, loopt zij ook nog met een luipaard die naar de naam Baby luistert.


*

28-12-12

The Locked Door 1929

 

*

The Locked Door (1929).jpg

*

Verenigde Staten
Mystery / Drama

74 minuten


geregisseerd door George Fitzmaurice
met Rod La Rocque, Barbara Stanwyck en Betty Bronson

Frank Deveraux, een rijke playboy, lokt de secretaresse Ann Carter onder valse voorwendselen mee naar een 'rumboot' (schip dat naar internationale wateren vaart om aan het drankverbod te ontsnappen). Een politie-inval verstoort zijn kwade intenties, maar door de borgsom onmiddellijk te betalen, blijven beiden buiten vervolging. Een jaar later is Ann inmiddels gelukkig getrouwd met Lawrence Reagan, maar haar trouwjubileum wordt flink verstoord als Frank weer in haar leven opduikt. Hij blijkt de nieuwe vlam te zijn van Lawrence's zusje Helen en is niet van plan om haar zomaar op te geven.


*

The Lady Gambles 1949

 

*

The Lady Gambles (1949).jpg

*

Verenigde Staten
Drama

99 minuten


geregisseerd door Michael Gordon
met Barbara Stanwyck, Robert Preston en Stephen McNally

Wanneer Joan Phillips Boothe haar man en verslaggever David begeleidt naar Las Vegas, begint ze, om de tijd te doden, terwijl David zijn artikelen schrijft, met gokken. Aangemoedigd door de casinomanager Horace Corrigan raakt Joan verslaafd aan het gokken. Joan komt zelfs op een punt, waar ze David's geld 'leent' om de kosten van haar verslaving te betalen. De gokverslaving van Joan lijdt tot een dieptepunt in haar huwelijk. Toch blijft David proberen Joan te helpen.


*

27-12-12

You belong to me 1941

 

*

You belong to me (1941).jpg

*

Verenigde Staten
Komedie / Romantiek

94 minuten


geregisseerd door Wesley Ruggles
met Barbara Stanwyck, Henry Fonda en Roger Clark

Peter Kirk, een welgestelde en verveelde playboy ontmoet Dr. Helen Hunt tijdens het skiën, door een ongeluk dat hij in scene heeft gezet. Al vrij snel zijn ze getrouwd, maar dan komen er problemen; Helen is alleen maar bezig met haar baan en ze heeft geen eens tijd om de huwelijksnacht samen door te brengen. Peter, met zeeën van tijd en een hoop geld brengt zijn dagen alleen thuis door zonder baan, terwijl zijn vrouw alleen maar aan het werk is. Hij wordt jaloers als hij erachter komt dat de meeste patiënten van Helen mannen zijn en ook nog eens knap. Hij besluit een baan te zoeken en komt terecht in een warenhuis. Maar dan wordt besloten dat Peter ontslagen wordt, omdat hij de baan eigenlijk niet nodig heeft. Om te bewijzen dat hij de baan inderdaad niet nodig had, koopt Peter het ziekenhuis, wat hij samen met zijn vrouw kan runnen.


*

Miracle on 34th Street 1947

 

*

Miracle on 34th Street (1947) 1.jpg

*

Verenigde Staten
Drama / Familie

96 minuten


geregisseerd door George Seaton
met Edmund Gwenn, Maureen O'Hara en Natalie Wood

In New York wordt Kerstmis altijd uitbundig gevierd. Doris Walker, die het niet zo op de kerstdagen heeft begrepen, krijgt de opdracht dit evenement voor het grote warenhuis Macy's in goede banen te leiden. Wanneer één van de kerstmannen dronken op het werk opdaagt, wordt de oude Kris Kringle opgetrommeld als vervanger. De man probeert de mensen opnieuw de kerstsfeer bij te brengen en beweert zelfs de echte kerstman te zijn. Wanneer Kringle na een psychologisch onderzoek gek wordt verklaard, belandt hij in de gevangenis. Fred Gaily, een vriend van Doris, moet nu voor de rechtbank bewijzen dat Kringle wel degelijk de echte kerstman is.


*

00:21 Gepost door Franske in Blog, Films 1945 t/m 1955 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-12-12

Scrooge 1951

 

*

A Christmas Carol (1951).jpg

*

Verenigd Koninkrijk
Drama / Fantasy

86 minuten


geregisseerd door Brian Desmond Hurst
met Alastair Sim, Kathleen Harrison en Mervyn Johns

Ebeneezer Scrooge is geen fijn gezelschap: hij is chagrijnig, vrekkig en egoistisch. Op kerstavond krijgt hij bezoek van drie geesten, die hem telkens zijn verleden laat, heden toekomst openbaart. Op deze manier wordt Ebeneezer Scrooge direct met z'n nare eigenschappen en gedrag geconfronteerd en de gevolgen die zij hebben voor anderen. Voor Scrooge is het nog niet te laat om zijn leven een andere wending te geven... morgen is het namelijk pas Kerstmis!


*

23:51 Gepost door Franske in Blog, Films 1945 t/m 1955 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Riffraff 1936

 

*

Riffraff 1936 a.jpg

*

Verenigde Staten
Misdaad / Drama

89 minuten


geregisseerd door J. Walter Ruben
met Jean Harlow, Spencer Tracy en Una Merkel

Visser Dutch trouwt met Hattie, maar als hij ontslagen wordt, steelt Hattie geld voor hem. Hierdoor komt ze in de gevangenis terecht. Dutch heeft ondertussen nieuw werk gevonden en belooft Hattie dat hij op haar zal wachten.


*

25-12-12

It's a Wonderful Life 1946

 

*

It's a Wonderful Life (1946)  moet nog.jpg

*

Verenigde Staten
Drama / Romantiek

130 minuten


geregisseerd door Frank Capra
met James Stewart, Donna Reed en Lionel Barrymore

George Bailey, een inwoner van het kleine stadje Bedford Falls, wil de wereld zien en grootse dingen doen. Omstandigheden en zijn eigen karakter dwingen hem echter in zijn geboortestadje te blijven om er een volgens hem, saai leven te leiden. Hij trouwt met zijn jeugdliefde Mary, krijgt kinderen en tracht als bankier op een sociaal bewogen manier het leven in Bedford Falls voor iedereen een beetje aangenamer te maken. Wanneer de zaken slecht beginnen te gaan en het leven hem niets meer te bieden heeft, wil George er een einde aan maken. Zijn engelbewaarder Clarence denkt daar echter anders over en toont hem wat er van Bedford Falls zou zijn geworden zonder zijn inzet...


*

The Bishop's Wife 1947

 

*

The Bishop's Wife (1947)  ( moet nog ) 1.jpg

*

Verenigde Staten
Komedie / Romantiek

105 minuten


geregisseerd door Henry Koster
met Cary Grant, Loretta Young en David Niven

Een bisschop (David Niven) droomt ervan om een nieuwe kerk te laten bouwen. Hij brengt zijn tijd door geld bijeen te krijgen van de rijke parochianen. Hij denkt niet meer aan zijn vrouw (Loretta Young), kinderen en aan de arme mensen. Plotseling landt een zachtmoedige engel (Cary Grant) op aarde om bisschop Niven en zijn vrouw Young te helpen.


*

24-12-12

The Pride and the Passion 1957

 

*

The Pride and the Passion (1957).jpg

*

Verenigde Staten
Avontuur / Oorlog

125 minuten


geregisseerd door Stanley Kramer
met Cary Grant, Frank Sinatra en Sophia Loren

Een Spaansgezind legertje van fanatieke patriotten besluit een gigantisch achtergebleven kanon weer in te zetten tegen de Franse troepen van Napoleon. Als ze de tocht naar Avila maar overleven.....


*

An Affair to Remember 1957

 

*

An Affair to Remember (1957)  moet nog 1.jpg

*

Verenigde Staten
Romantiek

119 minuten


geregisseerd door Leo McCarey
met Cary Grant, Deborah Kerr en Richard Denning

Nickie (Cary Grant) is een Europese playboy die met een cruiseschip naar New York vaart. Terry (Deborah Kerr) is een voormalig zangeresje. Haar vriend is al naar New York gevlogen om een zaak af te handelen. Nicky en Terry ontmoeten elkaar en er bloeit een onmogelijke romance open.


*

23-12-12

Monkey Business 1952

 

*

Monkey Business (1952)  moet nog 1.jpg

*

Verenigde Staten
Fantasy / Komedie

97 minuten


geregisseerd door Howard Hawks
met Cary Grant, Ginger Rogers en Charles Coburn

Dr. Barnaby Fultan (Cary Grant) is de saaie wetenschapper die aan een verjongingsmiddel werkt, zonder succes. Tot het moment dat de chimpansee waar hij mee werkt, uitbreekt en het laboratorium overhoop gooit en per ongeluk de formule bereidt waar Fultan al jaren naar op zoek is. Fultan en zijn vrouw (Ginger Rogers) proberen het goedje uit met werkelijk de meest vreemde resultaten: zoals het steeds jonger worden met elke nieuwe dosis. Ook anderen wagen zich aan dit elixer, waaronder zijn norse baas en zijn secretaresse (Marilyn Monroe). Het resultaat is complete chaos.


*

Destination Tokyo 1943

 

*

Destination Tokyo(1943).jpg

*

Verenigde Staten
Oorlog / Avontuur

135 minuten


geregisseerd door Delmer Daves
met Cary Grant, John Garfield en Alan Hale

Tijdens de Tweede Wereldoorlog wordt kapitein Cassidy met zijn onderzeeboot op een geheime missie gestuurd. Het is zijn taak om een luchtaanval op Japan voor te bereiden. De bemanning is een mix van ervaren zeelui en verse recruten. In de wateren voor Japan moet de bemanning angst, heimwee, onderlinge ruzies en dieptebommen trotseren.


*

22-12-12

Devil and the Deep 1932

 

*

Devil and the Deep 1932.jpg

*

Verenigde Staten
Drama

78 minuten


geregisseerd door Marion Gering
met Tallulah Bankhead, Gary Cooper en Charles Laughton

Sinds haar huwelijk met Charles Sturm, kan Diana niet met een man praten, zonder een jaloerze uitbarsting van haar man te verwachten. Door zijn dominante houding vindt ze troost in de armen van een aantrekkelijke jongeman. Wanneer Charles hier achterkomt, zint hij op wraak.


*

Merrily We Go to Hell 1932

 

*

Merrily We Go to Hell 1932.jpg

*

Verenigde Staten
Komedie / Drama

78 minuten


geregisseerd door Dorothy Arzner
met Sylvia Sidney, Fredrich March en George Irving

Jerry Corbett is een alcoholist die zijn liefdesverdriet wegdrinkt tot hij Joan Prentice ontmoet. Maar dan komt Jerry's oude vlam Claire hun leven verstoren en raken Jerry en Joan nu beiden aan de drank en Joan wordt letterlijk ziek van haar nieuwe leven en verlaat Jerry. Jerry moet nu keuzes gaan maken en daar voor vechten.


*