30-11-12

Marie Galante 1934

 

*

Marie Galante (1934).jpg

*

Verenigde Staten
Drama / Thriller

88 minuten


geregisseerd door Henry King
met Spencer Tracy, Ketti Gallian en Ned Sparks

Marie Galante (Ketti Gallian) wordt door een dronken zeekapitein tegen haar wil meegenomen aan boord en weer gedumpt in Yucatan. Al snel komt zij terecht als zangeres in één van de havencafés bij het Panama-kanaal. Marie ontdekt een plot waarbij men de Amerikaanse vloot in het Panama-kanaal wil laten zinken. Zij kan dit doorbrieven aan Crawbett (Spencer Tracy) een knappe officier van de Amerikaanse geheime dienst, maar zij weet niet of hij wel te vertrouwen is.


*

San Francisco 1936

 

*

San Francisco 1936.jpg

*

Verenigde Staten
Drama / Romantiek

115 minuten


geregisseerd door W.S. Van Dyke
met Clark Gable, Jeanette MacDonald en Spencer Tracy

Blackie Norton is een baldadige maar sympatieke politicus in San Francisco, 1906. Hij huurt een zangeresje om te zingen in zijn gokparadijsje. De plaatselijke priester vindt dit eigenlijk maar exploitatie van het meisje. Meeloper en politiek rivaal van Blackie, Hurley, geeft het meisje een kans te zingen in het opera-gebouw. Blackie is verliefd op haar geworden, maar durft niet toe te geven en houdt haar aan haar contract. Dan volgt de vreselijke aardbeving van 1906...


*

29-11-12

Fury 1936

 

*

Fury 1936.jpg

*

Verenigde Staten
Drama / Film noir

92 minuten


geregisseerd door Fritz Lang
met Sylvia Sidney, Spencer Tracy en Walter Abel

Joe Wilson is een gewone man, die geld probeert te verdienen om een huwelijk met Katherine Grant te kunnen betalen. Hij wordt plotseling gearresteerd op verdenking van ontvoering en opgesloten in een gevangenis in een klein dorpje. De lokale bevolking is ervan overtuigd dat hij schuldig is en bestormt de gevangenis.


*

Dante's Inferno 1935

 

*

Dante's Inferno 1935.jpg

*

Verenigde Staten
Drama

89 minuten


geregisseerd door Harry Lachman
met Spencer Tracy, Claire Trevor en Henry B. Walthall

Jim Carter is een man die moeilijk een baan weet te behouden, totdat hij bevriend raakt met Pop McWade die een pretparkattractie genaamd Dante's Inferno beheert. Dit is een soort museum waarin aan de hand van afbeeldingen en voorwerpen de toeschouwers kennis kunnen maken met het verhaal van Dante's gedicht Inferno, over een reis door de hel. De attractie loopt echter niet goed en Carter komt met het idee om de aanpak minder moralistisch, maar meer sensationeel te maken. Dit blijkt een succes te worden en Carter groeit al snel uit tot een leider op het gebied van verschillende vormen van entertainment. Hij begint hierdoor echter wel steeds meer van zijn moraal te verliezen en drijft zijn vrouw en McWade steeds verder van zich af.


*

28-11-12

It's a Great Feeling 1949

 

*

It's a Great Feeling 1949.jpg

*

Verenigde Staten
Komedie

85 minuten


geregisseerd door David Butler
met Dennis Morgan, Doris Day en Jack Carson

Wanneer er geen regisseur in Hollywood meer te vinden is die een film met hem wil maken, besluit Jack Carson zelf maar eens de regie in handen te nemen. Helaas wil zijn hoofdrolspeler, Dennis Morgan, eigenlijk ook liever niet met hem samenwerken en daarom schakelt Carson de aantrekkelijke serveerster Judy Adams in om Morgan over de streep te trekken. In ruil daarvoor belooft hij Judy een rol in zijn film en zo lijkt haar droom over een glanzende filmcarrière eindelijk in vervulling te gaan.


*

20:07 Gepost door Franske in Blog, Films 1945 t/m 1955 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Every Girl Should Be Married 1948

 

*

Every Girl Should Be Married 1948.jpg

*

Verenigde Staten
Komedie

85 minuten


geregisseerd door Don Hartman
met Cary Grant, Franchot Tone en Diana Lynn

Ieder meisje zou getrouwd moeten zijn en zij zeker. Ze ontmoet een dokter die lief is voor kinderen, maar niet getrouwd is. Op vervelende wijze komt ze te weten dat hij kinderarts is, en ze besluit alles over hem uit te zoeken om hem te veroveren.


*

27-11-12

Skyfall 2012

 

*

Skyfall  2012.jpg

*

Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Actie / Thriller

143 minuten


geregisseerd door Sam Mendes
met Daniel Craig, Judi Dench en Javier Bardem

Bonds loyaliteit aan M wordt op de proef gesteld als ze achtervolgd wordt door haar verleden. Als de MI6 vervolgens onder vuur komt te liggen is Bond genoodzaakt de bedreiging op te sporen en te vernietigen, ongeacht de hoge persoonlijke prijs die dit met zich mee brengt.


*

21:42 Gepost door Franske in Blog, Films 2012 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Dream Wife 1953

 

*

Dream Wife 1953.jpg

*

Verenigde Staten
Komedie

100 minuten


geregisseerd door Sidney Sheldon
met Deborah Kerr, Cary Grant en Walter Pidgeon

Clemson, zakenman, en Effie, Amerikaans diplomate, zijn een modern stel. Allebei hebben ze een belangrijke baan, al lijkt echter voor Effie haar baan wel erg belangrijk te zijn. Als Clemson Tarji tegenkomt, een prinses die alles kan om een man gelukkig te maken, besluit Clemson dat hij toch liever een ouderwetse vrouw heeft. Omdat Tarji's vader koning Bukistan is moet er om het huwelijk te regelen een diplomaat bij gehaald worden. En ja hoor dat is Effie!


*

26-11-12

The Awful Truth 1937

 

*

The Awful Truth 1937.jpg

*

Verenigde Staten
Komedie / Romantiek

91 minuten


geregisseerd door Leo McCarey
met Cary Grant, Irene Dunne en Ralph Bellamy

Jerry en Lucy Warriner gaan scheiden. Lucy krijgt de zorg over hun hond, maar Jerry krijgt het voor elkaar dat hij de hond regelmatig kan bezoeken. Ze proberen voor hun scheiding hun uiterste best om elkaar plannen om te hertrouwen te laten mislukken. Jerry wil hertrouwen met de uit hoge kringen afkomstige Barbara Vance, Lucy met de rijke oliebaron Daniel Leeson.


*

Arsenic and Old Lace 1944

 

*

Arsenic and Old Lace 1944.jpg

*

Verenigde Staten
Komedie

118 minuten


geregisseerd door Frank Capra
met Cary Grant, Priscilla Lane en Peter Lorre

De theatercriticus geeft zijn reputatie als vrijgezel op. Zijn tantes staan bekend als twee zeer aardige dames en zijn verbazing is groot dat hun barmhartigheid eenzame mannen te helpen, in de vorm van arsenicum is gegoten. De tantes zijn dus nog gekker dan zijn broer die Teddy Roosevelt denkt te zijn. De taxi naar Niagara Falls moet dus even wachten.


*

25-11-12

Dear Brigitte 1965

 

*

Dear Brigitte 1965.jpg

*

Verenigde Staten
Komedie

100 minuten


geregisseerd door Henry Koster
met James Stewart, Fabian en Glynis Johns

Professor Leaf, een verwarde dichter met een vooroordeel tegenover de wetenschap, wordt gedwongen om te geloven dat zijn zoon een wiskunde wonderkind is met speciale artistieke talenten.


*

That Touch of Mink 1962

 

*

That Touch of Mink 1962.jpg

*

Verenigde Staten
Romantiek / Komedie

99 minuten


geregisseerd door Delbert Mann
met Cary Grant, Doris Day en Gig Young

Cathy Timberlake ontmoet op weg naar een sollicitatie de man van haar dromen: zakenman Philip Shayne. Cathy, een eenvoudig meisje van het platteland, heeft nog traditionele opvattingen over liefde en huwelijk. De naïeve Cathy ontroert Philip met haar eerlijkheid en onschuld. Er is echter één probleem: Philip is helemaal niet geïnteresseerd in een huwelijk. Cathy daarentegen kijkt al haar hele leven uit naar die ene dag. Eén van beiden dreigt letterlijk bedrogen uit te komen..


*

24-11-12

North by Northwest 1959

 

*

North by Northwest 1959.jpg

*

Verenigde Staten
Thriller / Avontuur

136 minuten


geregisseerd door Alfred Hitchcock
met Cary Grant, Eva Marie Saint en James Mason

Roger Thornhill, een zakenman van middelbare leeftijd, wordt ontvoerd door twee mannen die hem als George Kaplan aanspreken en hem naar een verlaten landhuis brengen. Daar wordt hij stomdronken gevoerd en vervolgens in een auto gezet. Hij wordt gearresteerd door de politie, die hem vervolgens verhoort. Als hij dan zijn verhaal doet is er niemand die hem gelooft. Dan vlucht hij, waarna hij zowel door bad guys als door de politie wordt gezocht.


*

To Catch a Thief 1955

 

*

To Catch a Thief 1955.jpg

*

Verenigde Staten
Mystery / Romantiek

106 minuten


geregisseerd door Alfred Hitchcock
met Cary Grant, Grace Kelly en Jessie Royce Landis

Er vindt een serie ingenieuze diamantenroven plaats in de Riviera. De politie verdenkt John Robbie, een gestopte dief die vroeger bekend stond als 'The Cat'. Om zijn onschuld aan te kunnen tonen moet hij de diamtendief zien te pakken. Er is een grote kans dat de dief de volgende keer bij Jessie Stevens toeslaat die in Europa is om zijn aantrekkelijk dochter Frances te helpen een man te zoeken.


*

23-11-12

Once upon a Honeymoon 1942

 

*

Once upon a Honeymoon 1942.jpg

*

 

Verenigde Staten
Komedie / Romantiek

117 minuten


geregisseerd door Leo McCarey
met Cary Grant, Ginger Rogers en Walter Slezak

Als Katie erachter komt dat haar man, een Oostenrijkse baron, een nazi aanhanger is zet ze haar dood in scène en probeert ze terug te gaan naar Amerika. Ze wordt gevolgd door de reporter Pat.

 

*

Kiss Them for Me 1957

 

*

Kiss Them for Me 1957.jpg

*

Verenigde Staten
Komedie / Romantiek

105 minuten


geregisseerd door Stanley Donen
met Cary Grant, Jayne Mansfield en Leif Erickson

Drie gedecoreerde marine-piloten hebben vier dagen verlof in San Francisco. Ze huren een suite in een duur hotel en organiseren een feest. Terwijl commandant Crewson de uitnodigingen verstuurt, moedigt luitenenant Wallace de piloten aan om speeches te schrijven voor propaganda-doeleinden. De meeste soldaten hebben echter geen interesse en vieren liever feest.


*

22-11-12

Holiday 1938

 

*

Holiday (1938).jpg

*

Verenigde Staten
Komedie

95 minuten


geregisseerd door George Cukor
met Cary Grant, Katharine Hepburn en Doris Nolan

Charmante, zorgeloze Johnny Case (Cary Grant) verlooft zich met de mooie, mondaine Julia Seton (Doris Nolan). Johnny weet dan nog niet wat hem te wachten staat. Haar welgestelde vader legt beslag op iedere minuut van hun leven, maar Case wil een andere weg bewandelen. Hij laat een oogje vallen op Julia's vrolijke zuster Linda (Katharine Hepburn). Wat zal Johnny doen? Trouwt hij Julia voor geld of maakt hij dat ie weg komt.


*

21-11-12

Father Goose 1964

 

*

Father Goose (1964).jpg

*

Verenigde Staten
Avontuur / Komedie

118 minuten


geregisseerd door Ralph Nelson
met Cary Grant, Leslie Caron en Trevor Howard

Walter Eckland (Grant) is een lompe niksnut. Tijdens W.O. II werkt hij als radio-technicus onder officier Houghton (Howard), maar dat is alleen maar omdat deze hem een lading whiskey heeft beloofd. Dan stort er vlakbij een vliegtuig neer met daarin een Franse onderwijzeres en zeven meisjes.


*

Operation Petticoat 1959

 

*

Operation Petticoat (1959).jpg

*

Verenigde Staten
Komedie / Oorlog

124 minuten


geregisseerd door Blake Edwards
met Cary Grant, Tony Curtis en Joan O'Brien

De eerste kapitein van de sea tiger moet nu de onderzeeër als schroot dumpen. Hij denkt terug aan WO II. Voor zijn eerste tocht werd zijn boot gebombardeerd, hij overtuigt zijn superieuren het niet op te geven maar hij kan geen spullen krijgen en een admiraalshulpje zonder enige ervaring wordt aan zijn team toegevoegd. Dat blijkt echter een oplichter die in staat is om spullen te regelen. Hij wordt hoofd bevoorrading.


*

20-11-12

Indiscreet 1958

 

*

Indiscreet 1958.jpg

*

Verenigd Koninkrijk
Komedie / Romantiek

100 minuten


geregisseerd door Stanley Donen
met Cary Grant, Ingrid Bergman en Cecil Parker

De actrice Anna wordt verliefd op Philip Adams, een knappe diplomaat. Adams wil zich niet binden en maakt Anna wijs dat hij getrouwd is. Hij woont wel niet meer samen met zijn vrouw, maar toch wil die niet van een scheiding horen. Later verneemt Anna dat Adams helemaal niet getrouwd is. Ze is woedend en wil hem niet meer zien. Maar net op dat moment is Adams tot het inzicht gekomen dat hij echt van Anna houdt en met haar wil trouwen...


*